kapat
30.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Milletvekili sayısı 300 olsun


Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, devletin küçültülmesi çalışmalarına önce milletvekili sayısından başlanması gerektiğini, bunun doğal sonucu olarak bakan sayısının da azalacağını söyledi.
Sezer, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Çankaya Köşkü'nde verdiği resepsiyonda gazetecilerle kısa bir süre sohbet etti. Sezer, "Devletin küçültülmesi konusunda ne düşünüyorsunuz?" sorusuna yanıt verirken, milletvekili ve bakan sayısının azaltılmasıyla işe başlanması gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Sezer, "Benim gönlümde yatan sayı 300 ama 400 telaffuz ettim. Milletvekili sayısının azaltılmasının doğal sonucu Bakan sayısı da dahil bir azalma olur. Böylece birşeyler değişir" diye konuştu.

TACİKİSTAN'A GİDİYOR
Cumuhurbaşkanı Sezer, Pakistan gezisine ilişkin bir soruya yanıt verirken de ABD'ye destek konusunda "Çok iyi oldu. Sayın Müşerref ile yüz yüze görüşmemde kendisine de söyledim, 'Doğru bir karar verdiniz' dedim" açıklamasını yaptı.

Sezer, Pakistan'ın ardından yeni dış gezilerin gündemde olup olmadığı sorusuna da, "Önümüzdeki hafta Tacikistan'a gidiyorum. Oradan da belki Gürcistan'a geçeceğim. İşte elimizden geldiği kadar yapmaya çalışıyoruz" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Sezer, gazetecilerin "Ekonomi için 'artık bıçak kemiğe dayandı' diyebilir miyiz?" şeklindeki soruya da, "Yok yok. O kadar umutsuz olmayalım" karşılığını verdi.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır