kapat
30.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Vekillerden protesto


* 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde verilen resepsiyona katılım oldukça yoğundu. Ancak milletvekillerinin referandum protestosu akşam da sürdü. Gündüz TBMM'deki törende olduğu gibi Köşk'teki resepsiyona da vekillerin katılımı çok düşük kaldı.
* Cumhurbaşkanı Sezer, gazetecilerin resepsiyona gelen milletvekili sayısının az olmasının "referandum krizi" ile bağlantılı olup olmadığı yönündeki sorularını önce gülümseyerek yanıtsız bıraktı. Sezer, bir köşe yazarının "Biz burada pek milletvekili göremedik, siz gördünüz mü?" şeklindeki sorusuna da, "Ben onlara bakmıyorum" karşılığını vermekle yetindi.

* Sezer, Başbakan Ecevit gibi smokin giydi. Sezer, basın mensuplarının isteği üzerine Ecevitler ile birlikte poz verdi.

* AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk kez Köşk'te bir resepsiyona katıldı. Erdoğan gibi 30 Ağustos resepsiyonuna davet edilmeyen SP Genel Başkanı Recai Kutan da resepsiyonun davetlileri arasındaydı.

* Cumhurbaşkanı Sezer, geçen yılki yılbaşı resepsiyonuna davet etmediği için kendisine "darılan" Yargıtay ve Danıştay daire başkanlarının gönüllerini bu resepsiyona davet ederek aldı.

* DYP lideri Tansu Çiller, Köşk'teki resepsiyona rahatsızlığı nedeniyle katılamadı. Çiller'in gündüz yediği yaş pastadan dolayı midesini bozduğu ve bağırsak enfeksiyonu geçirdiği öğrenildi.

* Cumhurbaşkanı Sezer ile tokalaşan İran Askeri Ataşesi, Semra Hanım'la tokalaşmadı. Tokalaşmak için elini uzatan Semra Sezer'in eli bir süre havada kaldı.

* Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katılanlar arasında Ayten- Cüneyt Gökçer, Engin Cezzar-Gülriz Sururi, Tekin Akmansoy, Ahmet Uğurlu, Erol Evgin gibi sanatçılar da yeraldı. Resepsiyonda "12 dev adam" olarak anılan Basketbol Milli Takımı'nın bazı üyeleri de vardı.

* Gecede Hıristiyan ve Yahudi cemaatleri temsilcileri de ilginç kıyafetleri ile hazır bulundu.

* Ecevit çifti davet boyunca el ele dolaştı. Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz ve eşi Berna Yılmaz ile tokalaşıp, kısa süre sohbet eden Ecevitler, Basketbol Milli takımı üyeleri ile de ayrı ayrı tokalaşarak tebrik ettiler.

* Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, gazetecilerle yaptığı sohbet sırasında Fenerbahçe'nin sakatlanan oyuncusu Ogün'le ilgili, "Ogün yatakta dönerken bile sakatlanıyor" dedi.

SABAH VE ATV KÖŞK'TE
Resepsiyona SABAH Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tayfun Devecioğlu, Ankara Temsilcisi Bilal Çetin, SABAH Gazetesi Yazarı ve ATV Haber Genel Koordinatörü Mehmet Tezkan ile ATV Ankara Temsilcisi Erhan Karadağ da katıldı.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır