kapat
30.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Patronlara uyarı


Genelkurmay Başkanı, Köşk'teki resepsiyonda işdünyasına sert eleştiriler yöneltti: Şimdi konuşanlar bunun geçmişin ekonomi politikalarının sonucu olduğunu düşünmüyor mu?
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, dün akşam Çankaya Köşkü'ndeki resepsiyonda önemli açıklamalar yaptı. Türkiye'nin zor bir durumda olduğunu ve en büyük savaşın ekonomide verildiğini kaydeden Org. Kıvrıkoğlu, "Şimdi konuşanlar bunun geçmiş ekonomi politikaların bir sonucu olduğunu düşünmüyorlar mı? Geçmişte iyi kazananlar dün hallerinden memnundular. Ama şimdi şikayet ediyorlar" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Kıvrıkoğlu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Org. Kıvrıkoğlu, toplumun sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirterek, "Bu ilelebet sürecek bir şey değil" dedi. Hükümetin gerekli tedbirleri alması gerektiğinin altını çizen Kıvrıkoğlu şöyle devam etti:

MGK'DA RÜTBE ÇIKAR
"En büyük savaş ekonomide veriliyor. Ülke zor durumda bunu kabul etmek lazım. Şimdi konuşanlar bunun geçmiş ekonomi politikaların bir sonucu olduğunu düşünmüyorlar mı? Geçmişte iyi kazananlar dün hallerinden memnundular. Ama şimdi şikayet ediyorlar. Hükümet çözümleri sağlamak zorundadır."

Kıvrıkoğlu, Anayasa değişikliğinin ardından bugün ilk kez sivil üye çoğunluğu ile toplanacak MGK'ya ilişkin bir soruyu yanıtlarken, "asker-sivil çoğunluğu" tartışmasının yersiz olduğunu söyledi. "Biz MGK'ya girerken, rütbelerimizi çıkartıyoruz" diyen Kıvrıkoğlu, son anayasa değişikliği ile askerin azınlıkta kaldığına dikkat çekti. Kıvrıkoğlu, "MGK'da demokrasi var. İsteyen istediğini söyleyebiliyor. Orada 312'nci madde yok. Herkes fikrini söylüyor. Ben 50'nci toplantıya katılıyorum. Hiç parmakla oylama yapılmaz. Zaten biz de azınlıkta kalıyoruz" dedi.

28 ŞUBAT'IN SONU YOK
Kıvrıkoğlu, 28 şubat sürecine değinirken de, irticai terör konusunda önemli mesajlar verdi. "Anayasa'nın değiştirilemez maddelerini ve bütünlük ilkelerini değiştirmek üzere emelleri olanlar var olduğu sürece iç barışın sağlandığını tam olarak söylemek mümkün değildir" diyen Kıvrıkoğlu, "İrtica devam ettiği müddetçe 28 Şubat'ın sonu yok. Bunu herkes kabul etmeli. 28 Şubat kökten dinci kesimin önüne geçmiştir. Bu da faydalı olmuştur" şeklinde konuştu.

İŞSİZ ÜNİVERSİTELİLER
Kıvrıkoğlu, işsizlik nedeniyle üniversite mezunlarının da astsubay ya da uzman çavuş olmak için Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başvuruda bulunduğunu bildirdi. 2003 yılından itibaren sözleşmeli subaylığa start verileceğini anlatan Kıvrıkoğlu, "Üniversite mezunlarından alacağız. Kolej veya harp okulu düzeyinde İngilizce bilenleri de tercih edeceğiz" diye konuştu.

Hale GÖNÜLTAŞ - Sibel YEŞİLMEN

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır