kapat
30.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 


Bu maç farklı

PSV'nin sakallı hocası Belçikalı Gerets, aynı takımda 1985-92'de futbolcu, 1999-2001'de de iki kez şampiyon takımın hocası olarak görev yaptı. G.Saray'a karşı bek olarak oynadı. Ben onu hem hırçın bir top kesici, hem de ısrarla hücuma kalkan teknik kapasitesi yüksek bir oyuncu olarak seyrettim.

Her antrenör taktiğini saklar. Gerets, G.Saray maçı öncesi, "Neden atak oynayayım, beraberlik yeter. Ayrıca alan savunması yapacağız" diye adeta, "Sıkıysa üstüme gelin" şeklinde meydan okuyor. Neden? Çünkü ilk maçta iki çok çabuk adam, sağda Rommedahl, solda da Kezman'ı çizgide oynattılar. G.Saray bekleri kademeye giremedi, defans bloğu kapanamadı. Hakan Ünsal'ı ilk kez hücuma kalkamaz, bir rakibi sertliği ve sürati ile durduramaz gördük. Rakibin, 'teknik çabukluğuna' biz iki kanatta da direnemedik. Bir de ön golü yiyince bu kez biz ortadan saldırır olduk. Defansları pek güçlü olmadığı için bu stilimiz onları kalabalıklaştırdı, bir gol attık. Ama karşı atakta da iki gol yedik.

Burası Ali Sami Yen

Gerets aynı taktik oyunu tavsiye ediyor. Özellikle alan savunması ile kişisel hataları çok iyi örten PSV, zayıf defansının açıklarını örtüşerek ve kalabalıklaşarak önlüyor. Bu yüzden ilk maçta onlar 4, biz 9 kez ofsayta düştük. Ayrıca biz %53 top kullandık, onlar %47. Ya Hasan sol açıkta veya Sergen ortada topla fazla oyalandı, boş alan bulamadı. Ama onlar kontratak oynadıkları için çabuklukla zamanı bütünleştirerek sonuca giden taktikteydiler. Onun için Gerets bu açıdan da rahat konuşuyor ve "Siz aynı taktikle üzerimize gelin. Pasif saldırgan oyuna yönlenin" diyor.

Ama bu kez burası Ali Sami Yen. Bugün her şey bambaşka olacak. Bu kez Mondragon'un ayağı üç kez kaymayacak. İlk maçta stadın üstünü yağmurda kapatmamalarının faturasını bile bize yüklediler.

PSV her yıl Şampiyonlar Ligi'ne katılıyor ama son dört yılda ilk turdaki grubundan bir üst tura çıkamadı. Ayrıca Avrupa kupalarındaki ülke puanlarına göre Türkiye ve Rusya Hollanda'yı zorlar oldu. İddiamızın bir yüzünde de bu gerçek var.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır