kapat
30.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

İnatlar Kurulu


Restorasyon imkanı bulunmayan ve yıkılma tehlikesi yaşayan eski binalara Anıtlar Kurulu'nun izin vermemesi yüzünden el sürülemiyor
Fatih Belediye Başkanı Albayrak: Bitişiğinde çocukların oynadığı bu binalara mutlaka müdahale edilmesi gerekiyor. Ancak elimiz-kolumuz bağlı.

Sahipsiz kaldığı için çürümeye terkedilen, yıkılma tehlikesi yaşayan eski binalar, Anıtlar Yüksek Kurulu'nun bağlayıcı kararları yüzünden her geçen gün daha da büyüyen bir soruna dönüşüyor. Restore edilemediği için yok olmaya yüz tutan binaları yıkıp arazilerini değerlendirmek isteyen belediyeler, Anıtlar Kurulu engeline takılıyor. Bu tür metruk binaların en çok kendi ilçelerinde bulunduğunu belirten Fatih Belediye Başkanı Eşref Albayrak, "Yıksak yıkamıyoruz, onarmaya kalksak, ne izin alabiliyoruz ne de para bulabiliyoruz" diyor. Bitişiğinde çocukların oynadığı, yanından her gün binlerce kişinin geçtiği binaların yıkılması durumunda facianın yaşanabileceğini söyleyen Albayrak, "Yapabildiğimiz tek şey etrafına set çekmek. Ancak bu da sağlıklı bir çözüm değil" diye konuşuyor ve ekliyor: "Bizim belediye olarak tüm binalar için proje hazırlatmamız imkansız. Bu soruna devlet sahip çıkmalı... Hepsinin onarımı için projeler geliştirmeli. Ya da Anıtlar Kurulu, katı tavrından vaçgeçmeli."

Şenol BAŞTAKAR

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır