kapat
30.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Baybaşin yurda dönmek istiyor


Hollanda'da 4 yıldr tutuklu olan uluslararası uyuşturucu kaçakçısı Hüseyin Baybaşin, Türkiye'ye iade edilmesini istiyor.
Baybaşin, avukatları aracılığı ile yaptığı açıklamada, Hollanda'da yaşadığı haksızlıkları anlattı. 27 Mart 1998'de tutuklandığını ve 22 Ocak 2001 de ilk kez mahkemeye çıktığını söyleyen Baybaşin, yerel mahkemenin verdiği 20 yıl hapis cezasının Kraliçe tarafından deliller yetersiz bulunarak reddedildiğini ifade etti.

Yeniden başlayan yargılamanın sonucunun 15 Kasım'da açıklanacağını bildiren Baybaşin, "3 yılı aşkın bir süre beni mahkemeye çıkartmadılar. Beni yargılayacakları herhangi bir suç bulamadıkları gibi beni yargılayacak heyeti dahi oluşturamadılar. Uluslararası bazı kurumların durumumu sormalarını üzerine bir mahkeme bulundu ve 22 Ocak'ta mahkemeye çıktım" dedi.

BİR TÜRK ÖLDÜRÜLDÜ
Cezaevinde yaşadıkları halk ihlalleri ve baskıları protesto etmek için iki kez açlık grevine gittiğini söyleyen Baybaşin, "15 Eylül 1999'da Cemal Güçlü adlı bir vatandaşımız görevliler tarafından dövülerek öldürüldü. Olayını ört bas etmek için ise başka bir mahkum olan İngiliz vatandaşını suçlu olarak yargılıyorlar" açıklamasını yaptı.

Baybaşin, şöyle devam etti: "Ülkeme dönmek istiyorum. Türkiye'ye dönmem çaresizlik gibi durumdan kaynaklanmıyor. Türkiye'de yasaları ihlal etmişsem hukuk çerçevesinde adli mercilerde yargılanırım. Her alanda hukukun üstünlüğünü ve adalete savundum, cezam neyse çekerim."

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır