Fakir fukaraya bayram piyangosu
Mardin'in Mazıdağı ilçesinde Kaymakamlık tarafından düzenlenen 'Cumhuriyet Çekilişi'nin talihlileri ilçenin futbol sahasında kurayla belirlendi
Mardin'in Mazıdağı İlçesi Kaymakamlığı'nca, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla "Cumhuriyet Çekilişi" düzenlendi. Mazıdağı ilçe merkezinde yapılan çekiliş Milli Piyango İdaresi'ni bile imrendirecek görüntülere sahne oldu. İlçe halkının büyük orandaki katılımıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarından sonra futbol sahasında Kaymakamlık tarafından organize edilen "Cumhuriyet Çekilişi" hayli coşkulu geçti.
ÇOK GENİŞ KATILIM
Çekilişte, 125 talihli beyaz eşyadan çeşitli gıda maddelerine kadar değişik ikramiler almaya hak kazandı. Mazıdağı Kaymakam Mehmet Özmen, ilçede ilk kez tüm vatandaşların katıldığı böyle bir çekiliş yapıldığını belirterek, amaçlarının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenine katılımı ve devlet-vatandaş kaynaşmasını sağlamak olduğunu söyledi.
Çekilişle ilgili düzenledikleri kampanyaya, ilçedeki tüm esnafın bağışlarda bulunduğunu ifade eden Özmen, ilçedeki bin 100 haneye birer numara dağıttıklarını ve yapılan çekilişle 125 talihliye hediyeler verildiğini bildirdi. Özmen, şöyle devam etti: 125 talihliye buzdolabı, ütü, şofben, televizyon, bisiklet, otomobil lastiği, peynir, yağ, zeytin, et, pirinç, patates, mercimek ve benzeri diğer ürünleri dağıttık. Cumhuriyet Bayramı'na katılımı ve devlet-vatandaş kaynaşmasını sağlamak amacıyla yaptığımız bu etkinliği, diğer bayramlarda da yapmayı düşünüyoruz... Mazıdağı ilçesi sakinleri genel olarak böyle çekiliş yapılmasının güzel bir etkinlik olduğunu belirterek, bu kampanyaların devam etmesini istediler.
|