kapat
30.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Şeytani soygun


Eminönü'nde polis kılığına girip bir kuyumcu dükkanından 6.5 kilo altın çalan biri kadın, 10 kişi yakalandı
Yaklaşık bir ay önce Eminönü Pierre Loti Caddesi'ndeki kuyumcu dükkanını soyan çetenin elebaşı Salih Barış'ın, Ahmet Taner Kışlalı Suikasti'nin firari sanığı olduğu ortaya çıktı.

ÇETE ANTRENMANDA
Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, Fatih'teki bir spor salonuna baskın yaparak Salih Barış ile birlikte Moldova uyruklu Vera Vacarcuvic, Rossoul Tamsiev, Özgür Usta, Kutbettin Sar, Yusuf Surmanize, Ramaz Abasidze, Yakup Çetinkaya, Ali Sevinç ve Timur Sevinç'i yakaladı. Salih Barış, ifadesinde Pierre Loti'deki kuyumcu soygununu adamlarıyla birlikte gerçekleştirdiğini itiraf etti. Barış "Arkadaşımız Vera, soyduğumuz kuyumcuda çalışıyordu. İstihbaratı ondan aldıktan sonra polis kıyafetleri giyip dükkana baskın yaptık. İşyeri sahibi Edip Deveci'yi gözaltına aldığımızı söyleyerek İzmit'e doğru yola çıktık. Bu arada arkadaşlarımız da kuyumcudaki altınları aldı" dedi. Aynı çetenin, 4 ay önce de Laleli'de Alexandre Nozadze aldı kişinin evine polis kılığında baskın yaptığı ve bu kişiye ait 600 doları gasp ettiği belirtildi. Çete üyeleri, Ümraniye'de Yasin Kuyumculuk'u, Beyoğlu'nda Oscar Kuyumculuk'u ve Adapazarı'nda Alfemo Mobilya'yı soymayı planladıklarını itiraf etti.

EVİNDE SAKLAMIŞ
Salih Barış'ın, gazeteci-yazar Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok ve Uğur Mumcu suikastlerinin bulunması için başlatılan Umut Operasyonu'nun firari sanığı olduğu ortaya çıktı. Barış, idamla yargılanan suikast sanığı Rüştü Aytufan'ı İzmit'deki evinde saklamakla suçlanıyor. Dün DGM'ye çıkarılan 10 kişiden Timur ve Ali Sevinç ile Rossoul Tamsiev ve Yakup Çetinkaya serbest bırakıldı. Diğer 6 kişi ise tutuklandı. Polis olayla ilgili olarak üniversite öğrencisi Cebrail Gökçe'yi de arıyor.

Mustafa ŞEKEROĞLU

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır