kapat
30.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Alpler'deki tünel faciası Akşehir'i de yaktı


Seyfi Arslan'ın kullandığı TIR'ın lastiği patlayınca, İtalyan TIR'ına çarptı. Alpler'deki tünel bir anda alev aldı. Arslan'ın oğlu, 'Bu kazada babamın suçu olamaz' diye gözyaşı döktü
24 Ekim 2001... İsviçre Alpleri'ndeki Gotthard Tüneli'nde, iki TIR büyük bir gürültüyle çarpışıyor; her taraf alev alev... Bir anda ambulans ve polis sinyalleri birbirine karışıyor... İsviçre'de Fransızca yayımlanan Le Temps gazetesinin muhabiri Luc Debraine, tüneldeki bu korkunç kaza sonrasını şöyle anlatıyor:

'BABAM CANAVAR DEĞİL'
"Tam karşımda soluna yatmış bir kamyonun iskeleti duruyordu. Tavanı beton duvarlara yapışmış. Kazaya bu ağır vasıta aracın neden olduğu şüphesiz. Şoförü ise kül olmuş... 1200 dereceyi bulan sıcaklıkla eriyen bu kamyon iskeletinin sağında bir başka kamyon enkazı var. İspanyol şoför Bruno Saba kaçmayı başardığı TIR'ın kapısı hâlâ açık..."

Debraine'in acıyla anlattığı, kül olan kamyon şoförü ise 45 yaşında 4 çocuk babası Konyalı Seyfi Arslan... Ancak resmi makamlarca henüz kimliği kesinleşmediği için Debraine, Arslan'dan "diğer kamyon sürücüsü" diye söz ediyor. İsviçre'deki bu tünel faciası, Konya'nın Akşehir ilçesini iki kere yasa boğdu. Çünkü Arslan Ailesi, ekmek parası uğruna yollara düşmüş babalarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken bir kez de faciaya neden olan Türk olarak duyurulmasına kahroldular... TIR şoförü Seyfi Arslan'ın 18 yaşındaki oğlu Emin Arslan, babasının ölüm haberiyle perişan olduklarını söyleyerek duygularını şöyle dile getirdi: "Babamla en son Salı günü İtalya'dan cep telefonuyla görüştük. Çarşamba günü olay olmuş. O günden bu yana babamdan haber alamıyoruz. Aramayınca bir şeylerden şüphelendim. Şimdi hiçbir bilgi alamıyoruz. Bu faciada babamın suçu olamaz. Babam trafik canavarı değil."

'TIR'ın lastiği patladı'
Le Temps gazetesine konuşan Alois Myers adlı Lüksemburglu bir görgü tanığı ise korkunçç kazayı n yakından yaşayan kişi. 50 yıllık şoför olan Myers, faciayı şöyle anlattı: "Hemen önümde giden TIR'ın lastiği patladı, birden zigzag çizmeye başladı; karşı yönden gelen TIR'la çarpıştı. 112'yi aradım. 'Çabuk, tüneli kapatın' diye bağırdım. Daha konuşmam bitmeden tünelde yangın çıktı. Kısa sürede görüş mesafesi yaklaşık 20 santimetreye kadar indi. Bayılacak gibi oldum. Duvarda bir ışık fark ettim. Buradaki kapıyı açıp dışarı çıkmayı başardım."

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır