kapat
30.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Atina 5.2'lik depremle sarsıldı
Depremler ülkesi Yunanistan dün bir kez daha sallandı. Başkent Atina'da saat 20.25'te Richter ölçeğine göre 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Atina Rasathanesi'nden depremle ilgili olarak yapılan açıklamada sarsıntının merkez üssünün başkent Atina'nın 110 km Kuzeydoğusunda Sikiros ile Alanisos adaları arasında olduğu bildirildi. Atina ve Halkidia bölgesinde hissedilen depremde ilk belirlemelere göre can kaybı ve hasar olmadığı, araştırmaların sürdüğü bildirildi.

Uçuşan füzeler kuşları korkutuyor
Afganistan'a düzenlenen saldırı 4'üncü haftasına girerken, hava saldırıların kuşların göç yollarını da etkileyebileceği belirtildi. Atılan füze ve mermilerin çıkardığı seslerin kuşları olumsuz etkilediğini belirten çevre uzmanları, "Her kış Orta Asya'dan Hindistan'a göç eden kuşlar da insanlar gibi mermilere hedef olabilirler" diyor. Kuşların saldırılara yakalanmamak için göç yollarını değiştirebileceğini belirten uzmanlar kuşların bu yıl Hindistan yerine daha güney bölgelere gideceğini söyledi.

Orduya emir: Yaratıcı planlar hazırlayın
Harekatın istenilen sonuçları vermemesi ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld'i çileden çıkardı. Florida'daki harekat merkezine baskı yapmaya başlayan Rumsfeld, ordudan "daha yaratıcı planlar" bulmalarını istedi. Newsweek dergisinin iddiasına göre, Kandahar kentine düzenlenen komando harekatı da Rumsfeld'in bu baskısı yüzünden gerçekleştirildi. Ancak gerekli hazırlıklar tamamlanmadan yapılan operasyon başarısızlıkla sonuçlandı. Karşılarında sıkı bir ordu bulan Amerikan komandoları amaçlarına ulaşamadan geri dönmek zorunda kaldı ve o zamandan beri de komando harekatı düzenlenmedi.

Kuzey İttifakı, Ankara'ya 4 temsilci gönderiyor
Tacikistan'daki Afganistan büyükelçiliğinden yapılan açıklamaya göre, Afgan liderlerinin geçen hafta Türkiye'de yapmayı planladığı toplantı, bu haftasonu gerçekleşecek. Kuzey İttifakı'nı temsil edecek. Ekibe Muhammed Kanuni başkanlık edecek. Kuzey İttifakı grubu, bu hafta sonuna doğru Duşanbe üzerinden Ankara'ya gelecek. Toplantılar geçen haftasonu İstanbul'da olacaktı. Ancak kötü hava koşulları yüzünden delegeler gelemedi.

Bir grup Amerikalı'yı Afganistan'da yakaladık
Taliban yönetiminin İslamabad büyükelçisi Abdüsselam Zaif, Afganistan'da bir grup Amerikalı'nın yakalandığını açıkladı. Zaif, yakalanan kişi sayısı hakkında açıklama yapmazken, bağımsız kaynaklar bu sayının 10'u bulduğunu öne sürdü. 11 Eylül'den bu yana Taliban'ın elinde Hıristiyan propagandası yaptığı iddia edilen 8 yardım görevlisi ile casusluktan suçlanan 3 uluslararası gazeteci bulunuyor.

ABD ile Taliban 3 yılda 20 kez görüşme yaptı
Washington Post gazetesinin iddiasına göre, ABD ile Taliban yönetimleri 3 yılda en az 20 kez biraraya geldi. Toplantılar, Taşkent, Kandahar, İslamabad, Bonn ve New York'ta gerçekleşti. Bir görüşmede, Dışişleri Bakanlığı'ndan bir bürokrat ile Taliban lideri Molla Ömer uydu telefonu aracılığıyla görüştü. ABD'liler görüşmelerde hep Ladin'in iade edilmesini istedi. Son görüşmelerde sinirler gerilince, Molla Ömer geçen Mart ayında 24 yaşındaki bir elçisini Washington'a gönderip Bush'a bir halı hediye etti.

Ladin'in adamları Türkiye üzerinden Avrupa'ya kaçıyor
Newsweek dergisi, Pakistanlı insan tüccarlarının 2 ay içinde 150 ile 200 El Kaide militanını Afganistan'dan kaçırdığını yazdı. 20 ile 30 bin dolar karşılığı militanları Afganistan'dan alan insan kaçakçıları bu kişileri önce Ukrayna'ya götürüyor. Militanların son durağı ise İngiltere ya da Almanya. Fikret kod adlı bir insan kaçakçısına göre bu militanlar, Avrupa'ya Bosna, Türkiye ve İran üzerinden gidiyor.

Geleceğin şampiyonu
Alman tenisçi Steffi Graf oğlu ile kameraların karşısına çıktı. Agassi ile evlendikten 3 gün sonra doğum yapan Graf'ın bebeğe koyduğu isim ise Alman medyasında alay konusu oldu. Bebeklerine Jaden Gil adını koyan çift, Jaden'in İbranice'de "tanrı duydu" anlamına geldiğini, Gil'in ise Agassi'nin jimnastik hocası Gil Reyes'ten esinlenildiğini açıkladı.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır