kapat
30.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Başkomutan Bush çöktü


Saçları daha da beyazladı. Alnındaki çizgiler derinleşti. Her gün daha fazla İncil okuyor. 05.30'da spora başlıyor. Çok kilo kaybetti. 18.00'de biten mesaisi geceyarısına sarkmaya başladı.
Amerika, iki cephede savaşıyor. Hem terörizme karşı açtığı savaş kapsamında Afganistan'ı bombalıyor hem de topraklarına düzenlenen şarbon saldırılarına göğüs germeye çalışıyor. Bu noktada kuşkusuz, Başkan George W. Bush'un omuzlarına büyük yük biniyor. Amerikan medyası ise başkan seçildiği ilk günlerde dalga geçtiği Bush'u bugün kararlı adımları sonrası yere göğe sığdıramıyor. USA Today gazetesinin Beyaz Saray çalışanlarından aldığı bilgiye göre, Başkan 11 Eylül sonrası geçen 7 haftada hem olgunlaştı hem de gözle görülür biçimde bitkin düştü... İşte başkomutandaki değişimler:

SİNİRLİ OLDUĞU GÖRÜLÜYOR
Danışmanlarına göre, Bush çok daha ciddi ve düşünceli bir adam oldu. Eğlenmeyi seviyor. Ancak eskisi kadar espri yapmıyor. 11 Eylül'den bu yana yalnızca çocukların arasında gülerken görüldü. Eskiden Beyaz Saray çalışanlarına lakaplarıyla hitap ederdi. Bugün ise onları ciddi bir ses tonuyla isimleriyle çağırıyor. Biraz sinirli olduğu söylenebilir. Şangay'da Çin usulü ipek ceket giydiğinde diğer devlet liderleri gülerken, onun sinirlendiği gözlendi. Alnındaki çizgiler derinleşti. Saçları daha da beyazlaştı.

KİTAP ZEVKİ BİLE DEĞİŞTİ
Bush'un okuma zevki da değişti. Eskiden biyografi ve tarihi kitaplar okurdu. Şimdi cinayet romanları okuyor. En son 1945 yılında Berlin'de geçen bir aşk hikayesinin anlatıldığı "The Good German"ı bitirdi. Stresi yenmek için bol bol spor yapıyor. Şangay'da diğer devlet adamları uyurken, o sabah 05.30'da spor salonunda egzersiz yapıyordu. Kilo kaybettiği de söyleniyor. Bush kilo kaybettiğini danışmanlarına da itiraf etti. Spor yaparken hırsı gözden kaçmıyor. Eskiden 5 kilometreyi 25 dakikada koşardı. Şimdi aynı mesafeyi 21 dakikada kat ediyor.

AİLESİNE ZAMAN AYIRIYOR
Eskiden 07:30'de Oval Ofis'e gelirdi. Şimdi 07:00'de işinin başına geçiyor. Toplantı üstüne toplantı yaptığı için görüşmeler sırasında sürekli saatini kontrol ediyor. İncil okumayı da sıklaştırdı. O kadar ki, Oval Ofis'teki masasın üzerinde de küçük bir İncil bulundurmaya başladı. Ailesiyle daha çok ilgilenmeye başladı. Özellikle eşiyle... 11 Eylül saldırısı sırasında Bush bir yardımcısına dönüp, "Onu kaybetmekten çok korkuyorum" dedi.

Time dergisi de Bush'un en kötü gününün şarbon vakalarının Beyaz Saray'a ulaştığı gün olduğunu yazdı. Dergiye göre Bush'un danışmanlarından bazıları "Fiyasko" ve "Yenildik" diye bağırdı. Bush ise önce başını tuttu. Ardından temkinli açıklamalarıyla etrafındakileri sakinleştirdi.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır