kapat
29.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 
EMİN ÖZGÖNÜL

Bizim Usame

TBMM'DE bugün Saadet Partisi milletvekili olarak görev yapan bir parlamenterin, tam 8 yıl önce bir erkek çocuğu dünyaya gelmişti. O günlerde, ne ikiz kulelere çarpan uçaklar, ne Afganistan krizi, ne de Suudi terörist Usame Bin Ladin vardı. Aile, çocuklarına koyacakları ismi çok önceden kararlaştırmış, "Hazreti Muhammed'in komutanlarından birinin adını" seçmişti. Çocuk nüfusa yazdırıldı ve adı "Usame" oldu. Aradan yıllar geçti, baba milletvekili seçildi, küçük Usame de büyüdü. Ailesi ile birlikte Ankara'ya gelip, milletvekili lojmanları içindeki ilkokula başladı. İşte tam o günlerde New York'daki ikiz kulelere terörist saldırılar meydana geldi. ABD, Usame Bin Ladin'in peşine düştü. 11 Eylül'den bu yana dünya basınında en çok anılan isim de "Usame" oldu. Milletvekilinin, sekiz yıl önce oğluna koyduğu isim de, yüzyılın teröristi diye anılmaya başlanmıştı.

Genç vekil
YUNANİSTAN'IN Rodos adasında geçen hafta "Genç Parlamenterler Konferansı" yapıldı. Toplantıyı organize eden, Demokrasi Enstitüsü, TBMM'den de "Genç bir parlamenter" istedi. Meclis'te, 1969 doğumlu milletvekilleri vardı ama, bu konferans için MHP Ağrı Milletvekili Nidai Seven görevlendirildi. 1956 doğumlu olan 45 yaşındaki Seven'in gönlü gençti...

Bakan pes etti
ULAŞTIRMA Bakanı Oktay Vural, koltuğa oturduğu günlerde, "Vatandaşlar bana istedikleri zaman 0532 241 99 54 ve 776 91 33 numaralı cep telefonlarımdan ulaşabilirler" dedi. İlk günler arayanlar daha çok meraklılardı. "Gerçekten bakan bey siz misiniz?" diyorlardı. Sonra iş talepleri, tayin, terfi ve isteklerin ardı arkası kesilmedi. Vural da artık pes etti. Telefonlardan birini özel kalemine, diğerini danışmanına verdi. Kendisi de numarası gizli bir cep telefonu aldı.

Hıristiyan Abanalı
TBMM'NİN geçen hafta bir konuğu vardı. 150 sandalyeli Hollanda parlamentosundaki üç Türk milletvekilinden biri olan 38 yaşındaki Coşkun Çörüz, yıllar sonra ülkesine döndü. Kastamonu'nun Abana ilçesinden çıkıp Hollanda'ya giden Çörüz, Hıristiyan Demokrat Parti'den milletvekili seçilmişti. "Hıristiyan" sıfatlı bir partinin hem Hollanda, hem de Türk vatandaşı olan Müslüman bir milletvekiliydi.

www.superbahis.com


www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır