kapat
29.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Yargıtay idam cezasını bozdu


Anayasa'da idamın kaldırılmasından sonra verilen ilk idam cezası Yargıtay'dan döndü
Yargıtay, Anayasa'ya eklenen hükümlü ölüm cezasına sınırlama getirildiğine işaret ederek, Türk Ceza Kanunu'nda bu sınırlama dışındaki ölüm cezası gerektiren suçlar için yeniden hüküm kurulması gerektiğine karar verdi. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, bu kararı, Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde TCK'nın 'mevsuf adam öldürme' fiilini düzenleyen ve ölüm cezasıyla yargılanan bir kişi hakkında verilen hükmün temyiz incelemesini yaparken aldı.

Yargıtay, yerel mahkemenin verdiği kararı esas olarak yerinde buldu. Ancak sanığın yargılandığı temel ceza olarak ölüm cezasını öngördüğü hatırlatılan 1. Ceza Dairesi'nin kararında, şöyle denildi:

CEZA DEĞİŞEBİLİR
"Uygulama maddesindeki temel cezanın TCK'nın 450/7 maddesi ile belirlenmiş olması, 17 Ekim 2001 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren ve Anayasa'nın 38. maddesine, 'savaş, çok yakın savaş tehditi ve terör suçları halleri dışında ölüm cezası verilemez' hükmünü ekleyen 4709 sayılı Yasa'nın öngördüğü normlar disiplini karşısında, TCK'nın 2/2 maddesinin lafzı ve ruhu itibarıyla Yasa'nın 450. maddesince temel ceza olarak verilebilecek ölüm cezalarının Anayasal geçerliliğinin kalmaması, TBMM'ce ceza yasalarında yapılacak zorunlu uyarlama ve değişimler gözetilerek sanığın öldürme suçuyla ilgili olmak üzere yerel mahkemece yeniden hüküm kurulması zorunluluğunun doğması nedeniyle hükmün bozulmasına karar verildi."

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır