kapat
28.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Yer yerinden oynayacak!


Cumhuriyet'in 78'inci yıldönümü bu yıl yine coşkuyla kutlanacak.
Kadıköy Belediyesi'nin düzenleyeceği Fener Alayı'nda yüzbinler Ata için yürüyecek. Yarın 29 Ekim... Ulu Önder Atatürk'ün 600 yıllık bir imparatorluk dönemini sona erdirip Cumhuriyet'i armağan edişinin 78'inci yıldönümü... İşte bugün tüm İstanbullular büyük bir coşkuyla Ata'ya ve en önemli mirasına sahip çıkacak; meydanları dolduracak.

Türkiye'nin en büyük bayramı Valilik, Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin düzenleyeceği tören ve etkinliklerle kutlanacak. Taksim Meydanı ve Vatan Caddesi'nde resmi geçit törenleri düzenlenecek. Gün boyu kentin bir çok noktasında konserler verilecek, paneller gerçekleştirilecek. Cumhuriyet coşkusu Kadıköy Belediyesi'nin geleneksel hale gelen Fener Alayı ile doruğa ulaşacak. Yüzbinlerce İstanbullu, saat 18.00'de ellerine Türk bayraklarını, Atatürk posterlerini alıp Bağdat Caddesi'ne koşacak; tek ses, tek yürek olarak Ata'ya ve genç Cumhuriyet'e bağlılığını haykıracak.

29 Ekim coşkusu ilçe belediyelerinin düzenledeği etkinliklerle de devam edecek. Şişli Belediyesi Klasik Otomobilciler Klübü üyelerini Atatürk Evi'nde konuk edecek. Bakırköy Belediyesi İspirtohane Kültür Merkezi'nde Cumhuriyet Balosu düzenleyecek. Beykoz'da ise fener alayı gerçekleştirilip Atatürk'ün sevdiği şarkılar hep birlikte söylenecek.

EN BÜYÜK KORO
Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen Fener Alayı'na bu yıl da yüzbinlerce kişi katılacak. Türkiye'nin en büyük korosu hep bir ağızdan İstiklal Marşı'mızı söyleyecek.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır