kapat
27.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Kırmızı bülten ihmali Aslıtürk'ü kaçırdı


ABD'den elini kolunu sallayarak Londra'ya dönen Aslıtürk,"Tutuklu değilim"dedi
ABD'nin Miami kentinde yakalandığı açıklanan Orhan Aslıtürk Londra'da ortaya çıktı. Aslıtürk, "Tutuklanmadım, serbestim" dedi.

Türkiye'de hakkında 4 davadan gıyabi tutuklama kararı bulunan Aslıtürk'ün iade işlemleri başlatılmıştı. Aslıtürk dün Londra'da Türk gazetecilere yaptığı açıklamada ABD'ye gittiğini ancak, dün sabah Londra'ya döndüğünü açıkladı. Bir iş için gittiği Miami'de havaalanında gözaltına alındığını belirten Aslıtürk, "Bana neden ABD'ye geldiğim soruldu. Hakkımda tutuklama kararı olduğunu söylediler. Ben de biliyorum dedim. Bir gün için Miami'ye geldiğimi söyledim. Benimle ilgili İnterpol yazısı olmadığı için bir saat sonra serbest bıraktılar. Ben de Londra'ya döndüm" diye konuştu.

Miami ve Londra hattında bu gelişmeler olurken, ABD Ankara Büyükelçisi Robert Pearson Aslıtürk'ün durumuyla ilgili bir dosyayı İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen'e sundu. Yücelen, "Büyükelçi'ye Aslıtürk hakkındaki davalarla ilgili bilgi verdim. İnterpol'de bir difüzyon kararımız vardı. Ancak yeterli olmayacağını düşünerek Kırmızı Bülten çıkaracağız" dedi.

Aslıtürk'ün Londra'da ortaya çıkmasından sonra SABAH'a konuşan Bakan Yücelen, "Aslıtürk'ün bırakılması ile ilgili bana ulaşan bilgi yok. Bizde Aslıtürk'ün 28 Ekim'de yat yarışları için ABD'ye gidip, 4 Kasım'da buradan ayrılacağı bilgisi vardı. Eğer söylendiği gibi ABD polisi bırakmışsa bu hakkında "Kırmızı Bülten" bulunmamasından olabilir. İngiltere ile suçluları iade anlaşmamız olmadığı için işlem yapamadık. Ama ABD ile vardı" diye konuştu.

DİFÜZYON NEDİR?
Difüzyon, İnterpol üyesi ülkeler arasında koordinasyonu sağlayan "Kırmızı Bülten" öncesi bir hazırlık yazışması. İnterpol Genel Sekreterliği'ne aranan şahısların kırmızı ya da diğer renklerdeki bülten çıkana kadar bir yazı gönderiliyor. Bu ön yazıda aranan şahısa ilişkin boy, göz, kaş rengi gibi özellikler ile arandığı suçla ilgili bilgiler yer alıyor. Kırmızı ve diğer bültenlerde ise "Difüzyon"dan farklı olarak sadece parmak izi ve fotoğraflar bulunuyor. "Difüzyon"dan sonra Kırmızı Bülten 3 ila 6 ay arasında değişen sürelerde çıkartılıyor.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır