kapat
27.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Referanduma karşı 4 partiden 315 imza


DSP, MHP, ANAP ve DYP, milletvekili maaşlarıyla ilgili değişikliği 315 imzayla Meclis'e sundu. AK Parti ve Saadet ise, Erbakan ve Tayyip Erdoğan'ın yasağı kaldırılmadığı için destek vermedi
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in referandum kararını ortadan kaldırmak için milletvekillerine maaş artışı getiren Anayasa'nın 86'ncı maddesinin değiştirilmesi için Meclis'teki dört partinin desteğiyle teklif hazırlandı.

Milletvekillerinin özlük hazlarını düzenleyen tek maddelik değişiklik teklifine DSP'den 95, MHP'den 103, ANAP'tan 77 ve anamuhalefet partisi DYP'den 40 milletvekili imza verdi. 315 imzayla TBMM Başkanlığı'na sunulan teklife AK Parti ve SP'li milletvekilleri ise Necmettin Erbakan ve Tayyip Erdoğan'ı kurtaracak düzenlemeler yapılmaması nedeniyle destek vermediler.

DSP Grup Başkanvekili Aydın Tümen, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, ANAP Grup Başkanvekili Yaşar Dedelek ile DYP Grup Başkanvekili Nevzat Ercan, dün TBMM Başkanlığı'na vekalet eden DYP'li Kamer Genç'i ziyaret ederek teklifi sundular. DYP'li Ercan, grubunun sadece yarısının imza verdiğinin hatırlatılması üzerine, hafta sonu olması nedeniyle milletvekillerinin çoğuna ulaşamadıklarını belirtti. TBMM Başkanlığı'na sunulan teklifin haftaya Genel Kurul'da görüşülmesi bekleniyor. Teklifin, referanduma gerek kalmadan kabulü için de en az 367 oy alması gerekiyor.

86. MADDENİN ÜÇ HALİ

MEVCUT 86. MADDE
TBMM üyelerinin ödenek ve yollukları kanunla düzenlenir. Ödeneğin aylık tutarı en yüksek devlet memurunun almakta olduğu miktarı, yolluk da ödenek miktarının yarısını aşamaz. Meclis üyelerine ödenecek ödenek ve yolluklar kendilerine sosyal güvenlik kuruluşları tarafından bağlanan emekli aylığı ve benzeri ödemelerin kesilmesini gerektirmez. Ödenek ve yollukların en çok üç aylığı önceden ödenir.

SEZER'İN REFERANDUMA SUNDUĞU 86. MADDE
TBMM üyelerinin ödenek ve yollukları ile sosyal hakları, emeklilikleri ve tazminatları özel kanunda düzenlenir. Ödeneğin aylık tutarı, en yüksek Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı iştirakçisinin görevliyken almakta olduğu miktardan, yolluk tutarı ödenek miktarının yarısından, bağlanacak emekli aylıkları da bunların toplamının yarısından az olamaz. Üyeler Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı ile ilişkilendirilirler ve üyeliği sona erenlerin istekleri halinde Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı ile ilişkileri devam eder.

4 PARTİNİN DEĞİŞİKLİK TEKLİFİNE GÖRE YENİ 86. MADDE
TBMM üyelerinin ödenek, yolluk ve emeklilik işlemleri kanunla düzenlenir. Ödeneğin aylık tutarı en yüksek devlet memurunun almakta olduğu miktarı, yolluk da ödenek miktarının yarısını aşamaz. TBMM üyeleri ile bunların emeklileri TC Emekli Sandığı ile ilgilendirilirler ve üyeliği sona erenlerin istekleri halinde ilgileri devam eder. TBMM üyelerine ödenecek ödenek ve yolluklar, kendilerine T.C Emekli Sandığı tarafından bağlanan emekli aylığı ve benzeri ödemelerin kesilmesini gerektirmez.Ödenek ve yollukların en çok üç aylığı önceden ödenebilir.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır