kapat
27.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Ders arası ekmek parası


Adı Nazan Bahçeci.. 12 yaşında.. Arkadaşları teneffüslerde koşup oyun oynarken, o salep satıp yoksul ailesinin ayakta kalması için çabalıyor..
İstanbul sokaklarında binlerce çocuk satıcılık yapıp ailesinin geçimine destek veriyor ancak Fatih'teki 29 Mayıs İlköğretim Okulu'nun bahçesinin yanında salep satan 12 yaşındakı Nazan Bahçeci, binlerce yaşıtından çok farklı bir çaba sergiliyor... O bir yandan eğitimini sürdürürken, diğer taraftan da ailesinin geçimi için çırpınıyor. Küçük Nazan, arkadaşlarının koşup oynayarak ders stresinden uzaklaştığı teneffüslerde boyundan büyük kazanla salep satarak evine para götürüyor.

BAŞKA ÇAREM YOK
Babasının aldığı maaşın ancak ev kiralarını karşılayabildiğini söyleyen Nazan, "Şimdiye kadar çalışmak zorunda kalmamıştım. Ancak annemin ekmek bile almakta zorlandığını görünce aileme destek olmak istedim ve salep satmaya başladım" diyor. Salep kazanını babasının borçla aldığını hatırlatan Nazan şöyle konuşuyor: "İlk başlarda arkadaşlarıma satış yapmak zor geldi ancak zamanla alıştım. Öğrencilerin yanı sıra okulun yanından geçenler de salep almaya başladı. Günde yaklaşık 6-7 milyon lira kazanıyorum. Bu da, fabrikada çalışan babamın aldığı maaşa denk geliyor. Teneffüslerde ben de oynamayı isterdim ama para kazanmaya mecburum."

ŞENOL BAŞTAKAR

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır