kapat
27.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Hollanda PKK'lıyı iade etmiyor
Hollanda'nın Terör örgütü PKK'nın sözde Başkanlık konseyi üyesi olan ve geçtiğimiz günlerde yakalanan Nuriye Kespir'i, Türkiye'ye vermek istemediği öğrenildi. Hollanda'ya yasadışı yollardan giriş yaparken, 28 Eylül 2001'de yakalanan Kespir, gözaltına alındı. Bunun üzerine Türk makamları, bu ülkenin Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile temasa geçerek, konuyla ilgili bilgi istediler. Önce tutuklama olayını kabul etmeyen Hollanda yetkilileri, daha sonra söz konusu PKK mensubunun iltica başvurusunun halen değerlendirilmekte olduğunu, konunun ilgili Bakanlık tarafından da takip edildiğini bildirdiler. Yetkililer, Hollanda'nın teröre karşı Avrupa'da oluşan ortama karşın Kespir'in iltica başvurusunu reddetmediğinin ortaya çıktığını, gelişmelerden de Kespir'i Türkiye'ye vermek istemediğinin anlaşıldığını kaydettiler.

Teröristbaşı Apo başöğretmen oldu!
Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan, "Başöğretmen" ilan edildi. Irak'ın kuzeyinde Birleşmiş Milletler'in kontrolünde bulunan Makhmur kampında sözde öğretmenlik yapan 80 kişinin katılımı ile PKK terör örgütünün 29 Eylül ile 10 Ekim tarihleri arasında "2. Demokrasi Okulları Konferansı" gerçekleştirdiği öğrenildi. İstihbarat kaynaklarında edinilen bilgilere göre, konferansa katılan teröristlerin oy birliği ile teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı sözde "başöğretmen" ilan etti. PKK'nın, İmralı Adası'nda cezasını çeken teröristbaşı Öcalan için her yıl 4 Nisan'da ağaç dikme, resim sergisi, spor, şiir ve kompozisyon yarışmaları gibi etkinlikler yapacağı belirtildi. Kanlı eylemleriyle adından söz ettiren örgütün bu etkinliklerle uluslararası alanda sempati toplamayı hedeflediği ve Apo'nun serbest bırakılması için kampanya başlatacağı öğrenildi.

Kavak DGM hakimini dava edecek
ANAP'lı Cavit Kavak, Beyaz Enerji operasyonu sırasında telefonlarının dinlenmesi kararına imza attığı gerekçesiyle, Ankara DGM Hakimi Ramazan Aksan hakkında 10 milyarlık tazminat davası açtı. Dava talebi Yargıtay tarafından kabul edildi ve ilk duruşmanın da 6 Kasım günü, Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'nde yapılması kararlaştırıldı. Birinci sınıf hakimler aleyhine ancak Yargıtay'da dava açılabiliyor ve bu tür davalar da önceden izne tabi bulunuyor.

Telefon kayıtlarını savcı tutacak
Çıkar amaçlı Suç Örgütleriyle Mücadele Yasası'nın uygulanmasını düzenleyen yönetmelikte değişiklik yapıldı. Dünkü Resmi Gazete'de yayımlanan değişiklik kararına göre esas veri taşıyıcısındaki kayıtlar hazırlık soruşturması evrakıyla birlikte emanete alınmak üzere Cumhuriyet başsavcılığına teslim edilecek. Daha önce, esas veri taşıyıcısındaki kayıtlar, dava kesin hükme bağlanıncaya kadar kolluk tarafından muhafaza ediliyordu.

Mercedes davası af yasasına girdi
Konyada 4 yıl önce meydana gelen ve 49 kişinin yanarak ölümüyle sonuçlanan trafik kazasının ardından Mercedes Benz Türk A.Ş yöneticileri hakkında açılan ceza davası, firmanın Türk yöneticileri açısından ertelendi. Karapınar Asliye Ceza Mahkemesi'nde dünkü duruşmada, hakim cezanın af kapsamına girdiğine karar verdi.

Bilfen okullarında 29 Ekim coşkusu
Bilfen okulları Cumhuriyet'in 78'inci yılını görkemli bir şölenle kutlayacak. Geleneksel hale gelen Cumhuriyet Yürüşü yarın saat 20.00'de Acıbadem'de gerçekleştirilecek. 5 kilometrelik yürüyüş Küçükçamlıca'daki Bilfen İlköğretmen okulundan başlayacak. Havai fişek ve fener alayı gösterileri de yürüyüşe renk katacak.

400 bin Captagon ele geçti
Bir ihbarı değerlendiren Şanlıurfa Kaçakçılık ve Organize Suçlar ekipleri bir operasyon düzenledi. Operasyonda, durdurulan ve içinde 3 kişinin bulunduğu bir araçta yapılan bir arama sonucu 400 bin adet Captagon hapı ele geçirildi. Olayla ilgili olarak araçta bulunan ve kimliği açıklanmayan 3 kişi gözaltına alındı. Operasyon sürüyor.

Annesi için baba katili oldu
İçel'de, annesini döven babası Kemal Ünal ile sokak ortasında kavga eden 18 yaşındaki Yasin Ünal, cinnet geçirerek babasını 30 bıçak darbesiyle öldürdü. Emniyet'te verdiği ifadesinde pişman olduğunu söyleyen Yasin Ünal, "Babam her gece eve sarhoş gelip annemi dövüyordu. Annem çok hastaydı ve babamın dayaklarına dayanamıyordu. Kendisini uyardım. Bana ağır küfürler yağdırınca kendimi kaybettim. Bıçağımı rastgele sapladım. Pimanım" dedi.

Müjdat Gezen'e tehdit
Kendi adına kurduğu Sanat Merkezi'nin sahibi olan ünlü sanatçı Müdat Gezen, Halil İbrahim Çağlayan adındaki bir genç tarafından telefonla tehdit edildiğini ileri sürerek mahkemeye başvurdu. Çağlayan, "Kız arkadaşımı rahatsız ediyordu, uyardım" derken Müjdat Gezen şunları söyledi: "Elif adındaki bir bayan tiyatro eğitimi almak için başvurdu. Kendisiyle birkaç kez telefonda görüştüm. Daha sonra beni arayan genç, 'kız arkadaşımı bir daha arama seni yaşatmam' diye tehditler savurdu."

500 milyar fidye için kaçırıldı
İzmir'de çırçır fabrikası bulunan Cumhur Karakaş'ın oğlu Cemil Karakaş (23), önceki gece ortadan kayboldu. Karakaş'ın ailesini arayan kimliği belirsiz kişiler, Cemil Karakaş'ı kaçırdıklarını ve 500 milyar lira fidye karşılığında serbest bırakacaklarını söylediler. Cumhur Karakaş, durumu jandarmaya bildirdi. Baba Karakaş, oğlunun olay günü pamuk tarlasında çalışan işçilere yardıma gittiğini ve bir daha haber alamadıklarını söyledi. Geniş çaplı operasyon başlatıldı.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır