kapat
27.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Işıkçılar liderini kaybetti


Işık tarikatının lideri ve İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören'in kayınpederi olan 90 yaşındaki Hüseyin Hilmi Işık, yüksek tansiyona yenildi
Uzun bir süredir yüksek tansiyon nedeniyle Türkiye Gazetesi Hastanesi'nde tedavi gören, Işık tarikatının lideri Hüseyin Hilmi Işık (90), dün sabaha karşı hayatını kaybetti. İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören'in de kayınpederi olan ve 7 ay önce oğlu Ahmet Işık'ı kaybeden Işık tarikatının lideri Hüseyin Hilmi Işık'ın cenazesi, Eyüp Sultan Cami'nde kılınan cenaze namazının ardından Eyüp Sultan Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Işık'ın cenazesi için binlerce tarikat mensubu caminin avlusunu ve çevresini doldururken; cenaze törenine başta Enver Ören olmak üzere, DYP İstanbul milletvekilli Celal Adan, İstanbul bağımsız milletvekilli Ali Çoşkun, SP İstanbul milletvekili İsmali Kahraman, DYP İstanbul İl Başkanı Süleyman Soylu, işadamı Yılmaz Ulusoy ile Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç de katıldı. Işık'ın cenaze namazı, caminin şeyh mezarlarının bulunduğu bölümde amcasının oğlu Mehmet Sait Arvas tarafından kıldırılırken, tabut daha sonra eller üzerinde toprağa verileceği mezara kadar götürüldü. Cenazenin taşınması sırasında büyük bir izdiham yaşandı.

Hüseyin Hilmi Işık kimdir?
Nakşibendi Tarikatı'na mensup Kaşgari Tekkesi'nin lideri Abdulhakim Arvasi'nin müritlerinden olan Hüseyin Hilmi Işık, şeyhin ölümünden sekiz yıl sonra Arvasi'nin Kadıköy müftüsü olan oğlundan icazet alarak şeyhliğe yükseldi. Işık, Türk-İslamcı bir temel üzerinde Kaşgari Tekkesi'ni yeniden canlandırdı. Bu sırada tekkeye gelip-giden İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören'le tanıştı. Müritleri arasında Ören'e özel önem veren Işık, şeyh-mürit ilişkisini ileriye götürerek Enver Ören'i kızıyla evlendirdi.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır