kapat
27.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Yüzsüz kapkaççı


Besime Ülken'i çantasını almak için metrelerce yerde sürükleyen kapkaççı Ahmet Altun, 10 yıl hapis cezasını çok fazla buldu: Ben kapkaç yaptım, neden gasp cezası veriyorsunuz?
Adana'da 3 Nisan'da, Ahmet Altun (19) ve Hamit Özgün (19) motosikletle, yolda yürüyen 65 yaşındaki Besime Ülken'in çantasını almak istedi. Çantasını vermek istemeyen yaşlı kadını metrelerce yerde sürükleyen kapkaççılar olay yerinden hızla kaçtılar. Ülken'in verdiği eşgal üzerine harekete geçen polis, 2 kapkaççıyı kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. Ölümden dönen yaşlı kadın, kendisini yerde sürükleyen Ahmet Altun'u yüzündeki kırmızı leke izinden teşhis etti.

'BEN KAPKAÇÇIYIM'
Kapkaççılar, dün, Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. Hakim, 19 yaşındaki sanık Ahmet Altun'un eyleminin gasp olduğuna karar vererek, 10 yıl hapis cezasına mahkum etti. Motosikleti kullanan Hamit Özgün'e de 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Ancak bu 118 milyon lira para cezasına çevrildi. Sanık Altun, gasp suçlamasını kabul etmeyerek itiraz etti: "Ben sadece çantayı alıp kaçtım. Neden yaralandığını bilmiyorum. Neden beni gasp cezası ile cezalandırıyorsunuz?"

Kaptı kaçtı 33 yıl yedi
Bir günde 3 ayrı kadının çantasını çalan kapkaççıya gasp cezası kesildi.İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Nisan ayında, bir gün içinde 3 ayrı kadının çantasını 'kapkaç' yöntemiyle çaldığı gerekçesiyle yargılanan Murat Saraçoğlu, 'gasp' suçundan 33 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum oldu. Dün görülen duruşmaya tutuklu sanık Saraçoğlu katılırken, gıyabi tutuklu olarak aranan ve 6 aydır yakalanamayan Engin Çalışkan getirilemedi.

Yargılama aşamasında dinlenen mağdurlardan Rana Atışay ile Begüm Gülşar, kapkaççıları görmediklerini söylerken, Sümer Karabenli ise Murat Saraçoğlu'nu teşhis etmişti. Karabenli, Saraçoğlu'nun otomobilden elini uzatarak çantasını çektiğini ve 10-15 metre yerde sürüklendiğini söylemişti. Mayıs ayında da 2 kapkaç sanığına 'gasp' suçundan ceza vererek bir ilke imza atan aynı mahkeme heyeti, Saraçoğlu'nu 33 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır