kapat
27.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Benzine zam bütçeye vergi


İlk dokuz ayda net satışlarını yüzde 72 artırarak 207 trilyon lira kâr elde eden Tüpraş, aynı dönemde Hazine'ye tam 3.2 milyar dolar vergi geliri sağladı
Dalgalı kurla birlikte dövizdeki artış akaryakıt ürünlerine birebir yansıyınca Tüpraş yılın ilk dokuz ayında Hazine'ye tam 3.2 milyar dolar vergi geliri sağladı.

Dokuz ayda kârını bir önceki döneme göre yüzde 49 oranında artıran Tüpraş 207 trilyon lira kâr bildirdi. Şirketin satışları aynı dönemde yüzde 72 arttı.

ZARAR REKORU
Ekonomik krizle birlikte finansman giderleri artan ve iç talepteki daralmadan etkilenen şirketlerin dokuz aylık bilançoları ise rekor zararlara imza attı. Borsa'ya bilançolarını gönderen şirketler arasında Turkcell 506 trilyon liralık zararla ilk sırayı aldı. Onu bir başka dev Erdemir izledi. Erdemir'in yılın üçüncü çeyreğindeki zararı 173 trilyonu buldu.

Bu arada ilk altı ayda olduğu gibi enerji sektörü şirketleri yine kârları ile parladı. Aksu Enerji 2.6 trilyon kâr açıklarken, geçen yıl dokuz ayda 14.6 trilyon kâr bildiren Ak Enerji bu rakamı 99 trilyona çıkardı.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır