kapat
27.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

'Özelleştirmede 15 yıllık fiyasko'


Karakoyunlu, "Derviş, 1.5 milyar dolar için çabalıyor. Biz Sümerbank işçisine 1.6 milyar dolar verdik. İşte özet" dedi
Özelleştirmeden Sorumlu Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu, "Özelleştirmede 15 yıllık çalışma tam anlamıyla fiyasko" dedi. Karakoyunlu sıkıntısını şöyle açıkladı:

* Sayın Derviş'i IMF'den 1.5 milyar dolar kredi almak için gönderdik ve o parayı alamadan geldik. Bir devlet bakanını IMF'den 1.5 milyar dolar kredi almak için gönderen bu ülke, sadece Sümerbank işçilerine 1.6 milyar dolar ödedi. Bu kabul edilemez.

* Özelleştirme ihalelerinde yanlışlıklar var. Bunun en büyük örneği THY'nin işletme hakkının özelleştirilmesi konusu. Farzedin THY'nin işletme hakkını özelleştireceksiniz. İhaleye çıktınız bir firma geldi ve size '5 milyar dolar' dedi. Bu özelleştirme yasasıyla bu işi yapamazsınız. Yaparsanız, DGM savcıları bileğinizi zincirler.

* Özelleştirme kapsamındaki kârsız kuruluşlar günde 2 milyon dolar zarar ediyor. Yılsonunda zarar toplamı 780 milyon dolar olacak.

* Kardemir ve Sivas Demir Çelik özelleştirme örnekleri ortada. Kardemir bir liraya devredildiğinde işletmenin 430 milyon dolar borcunu ve zararı devlet üstlendi.

* Örneğin Et Balık Kurumu'nun hisse senetlerini piyasaya çıkarsanız, bunları kim alır?

* Bu kuruluşların her yıl ekonomiye kaba hesaplarla bir katrilyon lira zararı var. Kim ödüyor? Gece saat üçlere kadar çalışarak evinin nafakasını temin eden bir adam ödüyor, ben ödüyorum!

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır