kapat
27.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Yunanistan sallandı
Yunanistan merkez üssü Atina'nın batısı olan 4.7 büyüklüğündeki depremle sallandı. Depremde can ve mal kaybı olmadığı açıklandı.

Oral seks yaptı 6 yıl hapis yedi
Alman turist Wolfgang Seifarth, Zambiya'ya giderken başına geleceklerden habersizdi. Güney Zambiya'da küçük bir çiftçi kasabası Mazabuka'da 22 yaşındaki Pumulo Mbangweta'yla yaptığı oral seks, Seifarth'a pahalıya mal oldu. Alman turist, 6 yıl hapis cezası aldı. Seifarth, cezasını ağır işçi olarak çalışarak çekecek. "Doğanın gereklerine aykırı" seks yaptığı gerekçesiyle cezaya uğrayan Seifarth'ı, mahkemede, "Ben yabancıyım. Kanunlarınızı bilmiyordum. Almanya'da yasak değil ki" demesi de kurtarmadı ve Seifarth'ın cezası kesinleşti.

Belediyeden seks tazminatı
Hollanda'da Tilburg Belediyesi, fiziksel özürlü bir kişiye cinsel ihtiyaçlarını giderebilmesi amacıyla seks tazminatı olarak ayda 190 florin (125 milyon TL) para yardımı yapmayı kararlaştırdı. Uygulamadan kentteki diğer özürlülerin de yararlanması bekleniyor. Sağlık İşleri Dairesi, 48 yaşındaki özürlünün, cinsel ihtiyaçlarını gideremediği için sürekli ilâç kullanmak zorunda kaldığını belirterek Belediye'ye seks yardımı yapılması yönünde tavsiyede bulundu. Yardım özürlüye, yalnızca bu amaçla eve çağıracağı kişiye harcanmak üzere verilecek.

Doğum kontrol hapı koku almayı engelliyor
İsviçre'deki Bern Üniversitesi ve ABD'deki Brown Üniversitesi'nin yaptıkları araştırmalara göre kadınlar evlenecekleri erkekleri kediler gibi kokularına bakarak seçiyor. Ancak doğum kontrol hapı kullanan kadınlar erkek vücudunun salgıladığı biyolojik-cinsel kokuları alamıyor. Araştırma sonuçlarını yayınlayan 'Human Reproduction' adlı dergi, hayat arkadaşı seçmek isteyen kadınların doğru eş seçebilmeleri için özellikle ilk tanışma sırasında doğum kontrol hapı kullanmamalarını önerdi.

Sağlıklı beslenme kırışıklıkları önlüyor
Mayo Klinik uzmanları tarafından yayınlanan raporda, beslenme tarzının ciltte kırışıklık oluşmasını etkilediği belirtildi. Journal of American College of Nutrition dergisinde yer alan araştırma raporunda, fazla miktarda sebze ve meyve tüketen ve her gün zeytinyağlı yiyeceklere yönelenlerin cilt sağlığını da koruyabildikleri belirtildi. Tereyağ, kırmızı et ve şekerli yiyeceklerin ciltte olumsuz etki yarattığı belirtilen raporda, A, C ve E vitaminlerinin cildi çevresel etkilerin meydana getirdiği zararlardan koruduğu kaydedildi.

Times: Ladin, Pakistan'dan nükleer silah satın aldı
İngiliz Times gazetesi, El Kaide örgütünün elinde radyoaktif madde bulunduğunu öne sürdü. İddiaya göre, bu madde örgütün nükleer bir saldırı gerçekleştirmesine izin verecek ölçüde değil. Gazeteye konuşan istihbarat servisi kaynakları, Ladin'in ilk girişimi 1993'te yaptığını açıkladı. Ladin'in ajanı Cemal el-Fadi, Sudanlı yetkililerden 1.7 milyon dolar karşılığı zenginleştirilmiş uranyum istedi. Bu girişim başarısız sona erdi. Yıllarca radyoaktif madde arayan Ladin sonunda bunu Pakistan'dan yasadışı yollardan temin etti. Ladin'in elindeki maddeyle bir kenti yok etmesi mümkün. Ancak atom bombası üretmesi imkansız. Pakistan yönetimi ise gazeteyi yalanladı.

Suudi Kral: Halkım,yağmur duasına çıkın
Ülkesinin büyük bir susuzlukla karşı karşıya olduğunu belirten Suudi Kralı Fahd, dün tüm Suudi halkına yağmur duasına çıkmaları için emir verdi. "Beklediğimiz yağmur, yılın şu son günlerinde dahi hala gelmedi" diyen Fahd'ın çağrısına halkın uyup uymayacağı merak konusu. Kral'ın açıklaması, haber ajanslarına bir faksla gönderilirken, radyolarda da yayınlandı. Ajanslar, haberi "Arap yarımadasında yağmur duasına çıkmak sıkça başvurulan bir yöntem" diye verdi. Dünyanın en kurak toprağına sahip olan Suudi Arabistan'da içecek su, deniz suyundan arındırılarak kullanılıyor.

...Taliban'ı vurmaya
Afganistan harekatındaki en zorlu görevlerden birini uçaklara havada yakıt nakli yapan tanker uçakların pilotları gerçekleştiriyor. Her gün ortalama 4-8 saat uçarak yakıt aktaran pilotlar, kimi zaman bu zorlu uçuşlarda şans getirmesi için yanlarına uğur saydıkları eşyalar alıyor. İşte bunlardan biri: Viking başlığı... Uçak gemisi Carl Vinson'dan kalkan bir Viking'in yardımcı pilotu, Viking savaşçılarının başlarına taktığı, sarı örgü saçlı başlığıyla kalkış görevlilerine "Herşey tamam" selamı veriyor.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır