kapat
27.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Ortadoğu'ya Atatürkler gerek, Ayetullahlar değil


Amerika'nın saygın haber dergilerinden muhafazakar National Review, ulu önder Atatürk'e övgü dolu sözler içeren bir köşe yazısına yer verdi.
James Morrow imzası taşıyan yazıda "Müslüman dünyasının düzinelerce Atatürk'e ihtiyacı var, ayetullahlara değil" ifadesi kullanıldı. Türkiye'nin bölgeye bir yol haritası olacağını vurgulayan Morrow şöyle yazdı:

Müslüman ülkelerindeki ulema, bu büyük insanı görmezden geldi. Çünkü Arafatlar'ın, Esadlar'ın ve Ladinler'in ülkelerinde onlardan daha büyük birinin olduğunu söylemek büyük ayıp olurdu. Yalnızca Pakistan lideri Müşerref'in Atatürk'e hayran olduğu yazılmıştı. Müşerref'in, Türkiye benzeri laik bir hükümet kurmak için Amerikan güçlerini ülkesinde kabul ettiği belirtiliyor.

TÜRK MODELİ GEREK
İslam dünyasında Amerika'nın diplomatik çabaları, Türk modelini yaymak olmalı. Belki de Kuzey İttifakı'nın içinde Afganistan'ın başına geçmek için bekleyen genç bir Mustafa Kemal var. Brüksel (Avrupa Birliği'nin merkezi) parlamenterlerinin de Türk hapishaneleriyle ilgili bahaneler bulmayı bir kenara bırakması ve Ankara'ya tam üyelik sunması gerekiyor. Türk modeli, Müslüman ülkelere Batı'ya sırtını dönmek yerine Batı'yı kucaklayarak nasıl onurlu bir devlet kurulacağını gösteriyor.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır