kapat
27.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Şarbon terörü CIA'e dayandı


Beyaz Saray, Senato, medya kuruluşları derken şimdi de istihbaratın kalbi CIA tehdit altında
Amerika'daki şarbon vakaları Merkezi Haberalma Teşkilatı'na (CIA) kadar ulaştı. CIA'in Langley'de bulunan binasındaki posta ofisinde şarbon tespit edildiği açıklandı. Bina çalışanlarından hiçbirinin şarbona yakalanmadığı, ancak tedbir olması açısından hepsine antibiyotik dağıtıldığı belirtildi. Bazı testlerin yapılması için dün bina geçici bir süreyle kapatıldı. Yetkililer, şarbonun doğrudan CIA'e gönderilmediğini, gelen mektuplara posta merkezinde bulaştığını tahmin ediyor. Birçok resmi kuruluş gibi CIA'in de postaları, başkent Washington'daki Brentwood postanesinde toplanıyor. Bu postanede görevli iki postacı, birkaç gün önce şarbondan yaşamını yitirmişti. CIA'de bulunan şarbonun da buradan bulaştığı sanılıyor.

2 KURBAN DAHA ÇIKTI
23 Ekim'den bu yana CIA'in posta merkezi binasındaki 31 nokta ve merkez postanesinde şarbon testleri yapıldı ve sadece birinde sonuçlar pozitif çıktı.

Diğer şarbon vakalarından biri Dışişleri Bakanlığı'nda, diğeri ise NBC televizyonunda belirlendi. Dışişleri Bakanlığı'nın posta merkezinde çalışan 59 yaşındaki bir görevlinin solunum yoluyla şarbona yakalandığı açıklandı. Bakanlığın postaları da Brentwood postanesinden geldiği için yetkililer, söz konusu görevlinin şarbonu oradaki mektuptan kaptığını tahmin ediyor.

NBC televizyonunun ünlü anchorman'i Tom Brokaw'a gelen şarbonlu mektubu elleyen bir yardımcısı ise cilt şarbonuna yakalandı. New York'un en büyük posta merkezindeki 4 dağıtma makinesinde de şarbon bulundu.

YEDİĞİNE DİKKAT ET!
Tennessee eyaletinden Cumhuriyetçi senatör Bill Frist, şarbondan sonra teröristlerin yeni hedefinin gıda merkezleri ya da stokları olabileceğine dikkat çekti. Asıl mesleği doktorluk olan Frist, hükümet yetkililerini sebze, meyve ve hayvansal gıdalara şap mikrobuyla saldırı düzenlenebileceği konusunda uyarıda bulundu ve güvenlik tedbirlerinin artırılmasını istedi.

Tarım Bakanlığı yetkilileri de ülke genelindeki veterinerleri alarma geçirerek gıda üretimi yapan yerlerin daha sıkı kontrol altına alınmasını istedi.

Şakacıları zaptetmek zor
İngiltere'de polisin her gün 100 dolayında asılsız şarbon ihbarı aldığı açıklandı. Scotland Yard'ın özel eğitimli 100 polisinin koruyucu giysi ve maskelerle bekletildiğini ve ihbar anında müdahale edildiğini belirten yetkililer, şu ana kadar gelen ihbarların hepsinin asılsız çıktığını söylediler. Bu ihbarları önlemek için 24 saat açık acil yardım hattı açıldı.

Çin'de ise polis, içinde beyaz toz bulunan mektuplar yollayan 2 kişiyi tutukladı. Japonya'da da hem şarbon hem de çiçek tehdidi için alarma geçti ve aşı üretmeye başladı.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır