kapat
24.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 


Taktik belli

Şampiyonlar Ligi'nde geçen yılın ünlüleri ya Galatasaray gibi lider, ya da kendi liglerinde Nantes gibi sonuncu. Veya Lazio benzeri, 7 maçta 1 galibiyet, 5 mağlubiyet, 1 de beraberlik ile 12. sırada. Üstelik bu, şanssızlık da değil. Çünkü Lazio, İtalya'da en son oynadığı lig lideri Venezia ile 0-0 berabere kalmış. Bu iki takım aynı zamanda 3'er golle ligin en kısır gol atan takımları. Yani Lazio'nun defansı kuvvetli, forveti 'tın tın'. Üstelik defansında dünyanın en pahalı oyuncularından, Hollandalı Stam ve yanında İtalyan Milli Takımı ile Lazio'nun kaptanı Nesta, ayrıca Portekiz Milli Takımı'ndan, boylu Couto var.

Lazio'nun sıkıntıları

G.Saray ise Avrupa kupalarının sürpriz takımı. Mondragon hatasız oyuna devam ediyor. Rakip preste dağıldıkları zaman Sergen'i oyuna alıp Nantes'ı evinde 1-0 yendiler, Ali Sami Yen'de golsüz berabere kaldılar. Lazio'yu da 1 golle uğurladılar. Sadece gol atmak için PSV karşısında açılıp, 3-1 yenildiler.

Taktik, bu rakamlarda zaten belli oldu. Lazio maçının ilginç yönü şudur; Valencia'dan transfer olan Arjantin Milli Takımı'nın golcüsü Lopez ve çift santrfor olarak oynadığı Crespo, ikisi de çabuk oldukları halde, birbirleri ile yardımlaşmadıkları için rakip defansı dağıtamıyor, koşu alanları üretemiyorlar. Ciddi bir yardımlaşma sıkıntıları var. Bunda biraz da geçen sene takımı motive eden 2 oyuncu, Arjantin'li Veron'un Manchester United'a, Nedved'in de Juventus'a gitmesinin rolü var. Onların yerine, Valencia'dan top dağıtması için alınan Mendieta'yı ise İtalyanlar dışladılar. Toplar onda toplanmadı.

G.Saray, rakibinin bu durumunu devam ettiren taktiği kullanabilirse başarılı olur. Üstelik son dönemde İtalyan takımlarına G.Saray'ın şansının olması, ilk maçtaki gibi onları ürkütüyor. Lazio bir de taraftarına güveniyor. Ayrıca, İtalya'nın en ırkçı seyircisi, Roma'dadır.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır