İGDAŞ vurgununda 2 tutuklama kararı
İGDAŞ eski müdürü Fuat Şengül ile İbrahim Müjdat Oğuz DGM tarafından tutuklandı
İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nde (İGDAŞ) 1997-98 yıllarında ''Yolsuzluk ve dolandırıcılık'' yapıldığı iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6 kişiden 2'si tutuklandı. İGDAŞ operasyonu ile ilgili olarak geçen hafta gözaltına alınan 6 kişi sorgularının tamamlanmasından sonra dün İstanbul DGM'ye sevk edildi. Savcılık tarafından sorguları yapılan eski Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Mustafa Açıkalın ile İlhan Biçer, Naci Erdemir ve Özgen Efilti ifadelerinin ardından serbest bırakıldılar. İGDAŞ eski Genel Müdürü Muhittin Fuat Şengül ile Saadet Partisi (SP) İstanbul Milletvekili Ali Oğuz'un oğlu olan eski Pazarlama Müdürü İbrahim Müjdat Oğuz tutuklanmaları istemiyle mahkemeye gönderildi.
İstanbul 1 No'lu DGM Yedek Hakimliği'nce ifadeleri alınan Şengül ile Oğuz "Cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak, görevi kötüye kullanmak, zimmet ve sahte evrak düzenlemek" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildiler.
İKİ GÖZALTI DAHA
Bu arada operasyon kapsamında aranan Metin Şahin ve Taci Erdemir, dün gözaltına alındı. Şahin ve Erdemir'in, İstanbul Mali Şube Müdürlüğü'ndeki sorgularına başlandı.
Salih AYDIN-Veli SARIBOĞA
|