Okulda büyük acı
15 yaşındaki Samet kavga sırasında çıktığı kürsüden inerken başını betona çarpıp can verdi
Bursa'nın en gözde eğitim kurumlarından Atatürk Lisesi dün acı bir olaya sahne oldu. Yaklaşık 4 bin öğrencinin eğitim gördüğü okulun, 9-E sınıfı öğrencilerinden Samet Akyıldız, (15) teneffüste en samimi arkadaşı B.Ö'nün (15) kendisinden çubuk kraker istemesine oldukça sinirlendi. Samet ile B.Ö arasındaki tartışma sınıfın ortasında kavgaya dönüştü. Diğer öğrencilerin araya girmesiyle Samet ve B.Ö arasındaki kavga yatıştırıldı.
KALP MASAJI FAYDA ETMEDİ
B.Ö sınıftan dışarı çıkarılırken, Samet de öğretmen kürsüsünden inmek istedi. Tam sırada sendeleyip düşen talihsiz çocuk başını sert şekilde yere çarptı. Arkadaşları ve öğretmenleri Samet'i koridora çıkarırken hemen 112 Acil Servis'e haber verildi. Kalp masajı da yapılan Samet, sağlık görevlileri gelmeden yaşamını yitirdi.
Okul Müdürü İsmet Üçüncü, üzücü olay üzerine bütün öğrencileri evine gönderdi. Savcı Bülent Koç'un incelemesinin ardından Samet'in cesedi otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlattı.
İbrahim ÖGE
|