Sen başkasın
Yasemin Dalkılıç, 40 metreye malzemesiz dalarak "Desteksiz Sabit Ağırlıkla Sabit Dalış" dünya rekoru kırdı
Önceki günkü denemesi hakemlerce "geçersiz" sayılan sualtı dalış rekortmeni Yasemin Dalkılıç, dün sabah, İstanköy (Kos) Adası yakınlarında 40 metreye "malzemesiz" dalarak "Desteksiz Sabit Ağırlıkla Sabit Dalış" dünya rekorunu kırdı.
Rekortmen sporcumuz, "Quantum Saatleri" sponsorluğunda, Bodrum Sualtı Cankurtarma Derneği ve İstanköy Kardamania Belediyesi desteğinde, "Kardamania" mevkiinde, bulunduğu tekneden 40 metreye daldı.
ONAYLANDI
Dalkılıç, kısa süre sonra elinde Türk ve Yunanistan bayraklarıyla sudan çıktı. Avustralya vatandaşı Türk asıllı Yüzey Hakemi Erman Akarsu ve Dip Hakemi Rus Arthur Zanoga, video görüntülerini izledikten sonra Yasemin Dalkılıç'ın rekorunu tescil ederek, 'Dünya Rekortmenliği'ni onayladılar.
DOKUNMADI
Hakemler, sporcumuzun 1 dakika 56 saniyede rekoru gerçekleştirdiğini belirttiler. Rekorun geçerli sayılması üzerine sevinç çığlıkları atan Dalkılıç, Kübalı antrenörü Rudi Costineyra ve ekip arkadaşlarıyla şampanya patlattı.
Sporcumuz, önceki günkü dalışında "ipe bir kez yerine iki kez değince" görüntülerini izleyen hakemler, faulu tespit edip rekoru "geçerli" saymamışlardı. Serbest dalışın farklı disiplinlerinde bugüne dek 68, 105 ve 120 metrede dünya rekorlarını kıran sporcumuz, dünkü başarısıyla dördüncü rekora ulaştı.
Yasemin Dalkılıç'ı İstanköy Kaymakamı Vasilis Xipolitas ile dalışın gerçekleştirildiği ve adadaki üç belediyeden biri olan İrakliton Belediye Başkanı Papanicolaov Konstantinos karşıladı. Xipolitas ile Konstantinos, Yasemin Dalkılıç'ı kutlayarak, başarılarının devamını dilediler.
İDEAL YERLER
Dalkılıç, Kaymakam, Belediye Başkanı, antrönörü Kübalı Rudi Castineyra ve dün aynı kategoride 47 metreyle erkekler dünya rekorunu kıran Jamaikalı David Lee ile basın toplantısı düzenledi.
Rekor görüntülerinin de yayınlandığı toplantıda Dalkılıç, denemesi hakkında bilgi verdi. Katkı sağlayan herkese teşekkür ederek sözlerine başlayan Dalkılıç, Türk ve Yunan sularının, rekor dalışları için "en ideal yerler" olduğunu söyledi.
Türk-Yunan dostluğuna hediyemdir
İstanköy Adası'nı, Bodrumlu yöneticilerle güzel organizasyonlar gerçekleştirdiği için seçtiğini belirten Dalkılıç, şöyle konuştu:
"Dünya rekorunda organizasyon çok önemlidir. En küçük ayrıntılar düşünülmelidir. Ekibim, dalışa çok iyi hazırlandı. Güvenlik de çok iyi sağlandı. Bunlar olmasaydı, bu rekor kırılamazdı. Rekorumu Türk-Yunan dostluğuna hediye ediyorum." Kaymakam Xipolitüas ile Belediye Başkanı Konstantinos da Dalkılıç'a adayı seçtiği için teşekkür ettiler ve bu tür organizasyonlara her zaman destek vereceklerini dile getirdiler. Yasemin Dalkılıç,29 Ekim'de yine aynı bölgede, bu kez "Malzeme Destekli Serbest Ağırlıkla Serbest Dalış" kategorisinde ABD'li Tanya Streeter'e ait 70 metrelik dünya rekorunu 72 metreyle kırmaya çalışacak. Jamaikalı David Lee ise 27 Kasım'da rekorunu 50 metreye geliştirmek için dalış yapacak.
|