kapat
22.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Bizim çocuklar barışı sağlar


50 yıl önce Koreliler'in canı için savaşan 'Kore Gazileri', Türk askerlerinin Afganistan'a gönderilmesine tam destek veriyor
Savaşın kanlı yüzünü bundan tam 50 yıl önce ve binlerce kilometre uzakta yaşayan Kore Gazileri, Mehmetçiğin Afganistan'a gönderilmesine tam destek veriyor. Yıllar önce Koreliler'in canı uğruna kendi canlarını feda eden ve kahramanlıklarıyla tüm dünyada adlarından söz ettiren Kore Gazileri, Afganistan'da düzenlenecek olası bir kara harekatında Türk askerinin bölgeye barış getireceğine gönülden inanıyor.

70 yaşını deviren ve göğüslerine taktıkları madalyalarla hâlâ Kore ve Amerikalılar'dan tebrik mesajları alan Kore Gazileri, Afganistan'a gitmeye hazırlanan 'torunlarına' ilginç nasihatlarda da bulunarak, 21. yüzyılın bu ilk savaşını değerlendirdi.

Amerika'nın Türk askerine ihtiyacı var
Kore Gazisi Mehmet Üstündağ 72 yaşında... "Hiçbir zaman Kore'de savaşmaktan pişmanlık duymadım. Hatta seve seve, isteye isteye gittim. Çünkü bana emri devletim verdi. Kore'de Türk askeri; başarısı ve disipliniyle tüm dünyaya örnek olmuştur" diyerek şunları söylüyor:

"Binlerce insanın hayatını kurtardık. Kore ve Amerikalılar her yıl bizlere tebrik mesajı gönderiyor. Bizim askerimiz deneyimlidir. Zor koşullara alışığız. Amerika'nın Mehmetçikler'e ihtiyacı var. Bazı çevreler Afganistan'a asker gönderilmesine karşı çıkıyor ama Taliban ve Ladin yarın bize de terörist saldırı yapabilir. Bu insanlar, Müslümanız diyor ama Müslüman Afgan halkına da eziyet ediyor. Ayrıca askerimiz oraya Afgan halkına karşı savaşmaya gitmeyecek ki. Orada teröristlerle savaş yapılıyor. Bu nedenle Afganistan'da diğer NATO ülkeleri gibi Türk askeri de görev almalı."

Çıkarlarımız sözkonusu...
Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan Emekli Deniz Yarbay Güneş Abacı Türkiye'nin çıkarları gereği Afganistan'a asker gönderilmesi gerektiğini söylerken çekincesini şöyle açıklıyor:

"Afganistan'a asker gönderilmesine ilk baştan karşı çıktım ama Türkiye'nin gelecekteki stratejileri için Afganistan'a asker gönderilmeli. Ne var ki, bir askerimiz bile zarar görse çok üzücü olur. Askerlerimizin cepheye sürülmesine de karşıyım. Şu bilinmelidir ki; Türk askeri Afganistan'a teröre ve terörizme karşı savaşa gidiyor. Bizim masum Afganlar'a bir düşmanlığımız yok."

İnsanlık adına savaşmalıyız
1950 yılında, 21 yaşındayken Kore'ye savaşmaya giden Hayrettin Akmustafaoğlu 21. yüzyılın ilk savaşını değerlendirirken Taliban'a ateş püskürüyor ve görüşlerin şu sözlerle anlatıyor: "Amerika bizim müttefikimiz. Teröristlere karşı birlikte savaşmalıyız. Taliban denen adamın Müslümanlıkla ilgisi yok. 8 yaşında kız çocuklarını zorla evlendirip, masum insanları öldürüyor. Bu vahşete birilerinin dur demesi gerekiyor. Türk askeri insanlık adına bölgede bulunmalı ve üzerine düşen görevi yapmalıdır. Afganistan'da gerçek barışı Türk askeri sağlayabilir."

Mert İNAN

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır