kapat
22.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Kurumsal Yatırımcılar'dan TL'ye destek kampanyası


Kurumsal Yatırımcılar Derneği Başkanı Toprak, artık TL'ye geçilmesi gerektiğini belirterek, "24 Ekim'de herkesi kendi ülkesine güvenmeye çağıracağız" dedi
Ekonomi yönetiminin aldığı her türlü tedbire karşı dolara kaçış devam ederken, Kurumsal Yatırımcılar Derneği Başkanı Yusuf Ziya Toprak'tan, "Artık cebimizdeki dolarları çıkaralım" önerisi geldi. Her şeyi devletten beklemenin yanlış olduğunu söyleyen Toprak, "Artık bu ülkenin yatırım araçlarına güvenmenin zamanı geldi. Sıra halkı bu konuda bilinçlendirilmesinde. Cebimizdeki altınları, doları ekonomiye sokalım, bizi krizden asıl çıkaracak olan kaynak burada" dedi.

İLK ADIM ÇARŞAMBA GÜNÜ
TL yatırım araçlarına dönüşü teşvik etmek üzere ilk adım da yine Kurumsal Yatırımcılar Derneği'nden geliyor. 24 Ekim'de Ulusal Yatırım Fonları Konferansı'nı düzenleyecek olan Dernek, burada Maliye Bakanı Sümer Oral'dan, Hazine Müsteşarı Faik Öztrak, SPK Başkanı Doğan Cansızlar ve İMKB Başkanı Osman Birsen'e kadar bir çok kişinin katılımı ile Türk halkını kendi ülkesine güvenmeye çağıracak. "Bu kadar uzun meslek yaşamımda ben böyle kriz görmedim. Ama artık dipten döndüğümüze inanıyorum" diyen Toprak'ın konuyla ilgili değerlendirmesi şöyle:

"Türk insanında altın da var döviz de. Sadece 60 milyar dolara yakın altının bulunduğu tahmin ediliyor. Döviz mevduat hesaplarının TL mevduatını geçtiğini hepimiz biliyoruz. Bu hesapların sadece yüzde 10-20'si TL enstrümanlara dönse sorun aşılacaktır. Ben devletten artık bir şey beklemekten yana değilim. Halkı temsil eden sivil toplum örgütleri harekete geçmeli." Türkiye'de bugün için kurumsal yatırım fonlarının sadece 3-4 milyar dolar düzeyinde olduğunu anımsatan Toprak, küçük yatırımcıya da daha az riskli olan yatırım fonlarını önerdi.

Hacer GEMİCİ

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır