kapat
17.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 


G.Saray etkisizdi

Nantes 90 dakika boyunca G.Saray'dan daha iyi sahaya yayıldı, daha iyi yardımlaştı, daha fazla mücadele etti. Aslında, onlarda Sergen ve Hasan Şaş kapasitesinde futbolcu yoktu. Ama tek bir fark vardı. Takım oyununu G.Saray'dan daha iyi uyguladılar.

İlk 15 dakika hariç G.Saray, rakip ceza alanı içinde çoğalamadı. İkinci yarı bunu farkeden Nantes, daha fazla G.Saray'ın üstüne gelmeye başladı. Bülent Akın, orta alanda çok mücadele etti. Fazlaca top kaptı, rakibi bozdu ama gelgelelim inanılmaz sayıda topu da rakibe attı. Ümit Karan oynadığı sürede girdiği her pozisyonda ofsayttı. Ve yardımcı hakemin ona kaldırdığı bütün bayraklar doğruydu.

G.Saray eski G.Saray değil

Şunu kabul etmek lazım. G.Saray, o bildiğimiz eski G.Saray değil. Ama eldeki kadroyla iyi mücadele ediyor. Topladığı puanlar da güzel. En büyük eksiklik, takımda lider futbolcunun olmaması. Sergen, bu iş için henüz hazır değil. Bir Popescu'nun, bir Hagi'nin ve hatta Emre Belözoğlu ile Okan ayarında oyuna ağırlığını koyacak ve yönlendirecek futbolcuları yok.

G.Saray 6-7 kişiyle, zaman zaman 20-25 dakika bile pres yapabiliyordu. Rakibi oynatmayıp, kendisi de diri kalıyordu. Ama bu özellik, oyuncu kayıplarıyla birlikte azaldı. Aslında en büyük noksanları, hücumda hava hakimiyeti olan bir oyuncunun olmayışı. Sıkıştığında topu rakip defansın üzerine kaldırıyorsun ama bırak kaleye vurmayı, rakibi bozup yanına sektiren oyuncu yok.

Krug kendinden emindi

Nantes'da Djemba oyunu istediği şekilde yönlendirdi. Bu oyuncu hem çabuk oynuyor, hem de çabuk karar veriyor. Dün gece G.Saray takımının en kötü yanlarından birisi, kazandıkları topları fazlaca rakibe ikram ettiler. Haliyle topların hepsi kendi aleyhlerine akın oldu. Emre-Vedat ikilisi, defansif olarak belki iyi oynuyorlar ama Popescu'da olan oyuna çıkış ve topu en isabetli yerlerden oyuna sokuş özellikleri yok. Çünkü futbolda olgun bir hücum defanstan başlar.

Dün gece, ne Sergen, ne Arif ne de Hasan Şaş, beklenilen performansta oynayamadılar. Onlar oynayamayınca da defansla forvet arasındaki bağlantı kesildi. Alman Helmut Krug, hakemliğinin son yılında olmasına rağmen kendinden emin net kararlar verdi. En az futbolcular kadar koştu.

Artık bundan sonra bu grupta her şey olabilir. İnce hesaplar başladı. Hatta Lazio'nun bile şansı var.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır