kapat
17.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Zincirleme facia


Çarpışan 2 TIR'dan yayılan mazot otobüsün kayarak şarampole yuvarlanmasına yol açtı. Kazada 9 kişi öldü, 37 kişi yaralandı
Samsun'da çarpışarak depoları delinen 2 TIR'dan yola dökülen mazot, bir yolcu otobüsünün kayarak şarampole yuvarlanmasına neden oldu. Korkunç kazada 9 kişi öldü, 37 kişi de yaralandı. Otobüs sürücüsü kusurlu bulundu. Samsun'dan Ankara yönüne giden Ahmet Çevre'nin kullandığı TIR ile karşı yönden gelen Mahmut Sarıkaya yönetimindeki TIR dün sabah saat 03.20 sularında çarpıştı. TIR'ların depolarının delinmesi sonucu karayolu adeta mazot gölüne döndü. Tam bu sırada Trabzon'dan İstanbul'a gitmekte olan Hasan Yılmaz(37) yönetimindeki yolcu otobüsü, kaza yerine ulaştı. Sürücü Yılmaz ıslak yolda yayılan mazotu fark edemedi. Kazayı görüp yavaşlamak isteyen Yılmaz'ın kullandığı otobüs mazot üzerinde kayarak 15 metre derinliğindeki şarampole yuvarlandı. Kazada, Ayşegül Özer, Funda Dinçerler, Turan Yılmaz, M. Şevket Kazaz, Serkan Kadıoğlu, Huri Haldızoğlu ve Mehmet Güngör ölürken, 37 kişi de yaralandı. Başka bir yolcu otobüsü ile bir kamyon da kayarak şarampole uçmaktan son anda kurtuldu.

TRAJEDİ YAŞANDI
Olay yerinde tam bir trajedi yaşandı. Öldü sanılarak üzerine battaniye örtülen bir kişinin 3.5 saat sonra yaşadığı anlaşılırken, yaralılar ile ölülerin kimlikleri birbirine karıştı. Kazada hayatını kaybeden 2 kadından birine ait olduğu sanılan iki yaşındaki bir çocuk da Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Bebek hastane kayıtlarına "Orta sıralarda bulunan ve yaralı olarak kurtarılan üç numaralı bebek" olarak geçti. Funda Dinçler ya da Ayşegül Özer'in çocuğu olduğu sanılan 3 numaralı bebek, beyin cerrahi servisinde yaşam mücadelesi veriyor. Kaza sırasında çantasından kimliği düşen Ayşe Aydoğan da ilk anda "ölüler listesi"ne yazıldı, yaşadığı ancak hastanede belli oldu. Kaza haberine gitmek isteyen TRT muhabiri Erdoğan Gençali de kaza geçirerek hafif yaralandı.

Yener CABBAR

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır