kapat
17.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

'Asker ve memurlara daha çok tavuk verin'


Tavuk üreticileri, stokların eritilmesi için askeriye, resmi daire ve yatılı okullarda daha fazla tavuk eti tüketilmesini istedi
Tavuk üreticileri Başbakan Ecevit'in Köy-Tür için başlattığı kurtarma operasyonunun ardından soluğu Meclis'te aldı. TBMM Tarım Komisyonu'na bilgi veren üreticiler, içinde bulundukları sorunları ve alınması gereken önlemleri milletvekillerine aktardı. Üreticiler, tavuk eti ihracatına uygulanan ton başına 250 dolarlık ihracat iadesi'nin 300 dolara çıkarılması ve devlet dairelerinde tavuk tüketiminin artırılmasını istedi.

STOKLAR ÇOĞALDI
Komisyonda sektörün görüşlerini dile getiren Beyaz Et Sanayicileri Birliği Başkanı Kemal Akman, tavukçuluk sektörünün durma noktasına geldiğini ve 10 bin işletmeden 3 bin 500'ünün kapandığını söyledi. Mevcut stokların eritilmesi ile sektörün nefes almaya başlayacağını kaydeden Akman, "Mevcut stokların hızla nakde çevrilmesi için resmi yemekhanelerde, askeri tesislerde, yatılı okul ve hastanelerde tüketim artırılmalı" dedi.

Mudurnu, Özhen, Azim, Cem ve Bereket tavukçuluk entegre tesislerinin üretimlerini durdurduğunu belirten Akman, acil destek verilmemesi durumunda Köy-Tür başta olmak üzere irili ufaklı çok sayıda firmanın da kapacağını söyledi. Akman, "Destek verilecekse zamanında verilsin. Sektörün yeni bir krizi atlatacak rezervi yok. Kapanan işletmeleri yeniden hayata geçirmek zor olacak" diye konuştu.

Köy-Tür Yönetim Kurulu Üyesi Halit Egemen ise, sektöre acil destek verilmemesi durumunda sektörün duracağını ifade etti. Köy-Tür'e verilecek destekle ilgili sonucu beklediklerini söyleyen Egemen, yurt dışından sağladıkları krediye Hazine'nin garanti vermesi durumunda şirketin çalışmaya devam edeceğini bildirdi.

İhracat iadesi 300 $'a çıksın

İşte alınması istenen acil önlemler:
* Ödeme dengesi bozulmuş firmaların mevcut borçları yeni ödeme planına bağlanmalı.

* Firmalara düşük faizli ve asgari 2 yıl vadeli işletme kredisi verilmeli.

* Devlet bankaları dış kaynaklı kredi kullanımı için kefil olabilmeli ve teminat mektubu vermeli.

* Devlet tavuk eti almalı.

* İhracat iadesi en az 300 dolara çıkarılmalı ve bu uygulama 2002 yılında da devam etmeli.

* İhracat için kesimhanelerdeki devlet denetimi artırılmalı.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır