kapat
17.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Sihirli Ejder cephede


ABD'nin Afganistan harekatında ikinci aşama başladı. Önceki gece düzenlenen bombardımana özel harekat timleri tarafından kullanılan AC-130 tipi uçaklar ve helikopterler de katıldı.
Çok alçaktan uçabilen ve havada asılı kalıyormuşçasına yavaş hareket edebilen AC-130'lar 105 milimetre çapındaki top ve makineli tüfekler dahil, savaş uçağından daha fazla silah taşıyabiliyor. Vietnam ve Kosova Savaşı'nda da kullanılan uçakta 14 mürettebat bulunuyor. 40 milimetrelik silah ve 20 milimetrelik makineli tüfek, yerdeki hedeflere dakikada 2 bin 500 mermi atabiliyor.

TALİBAN'IN BAKANI KAÇTI
"Sihirli Ejder" lakaplı AC-130'ların devreye sokulması, ikinci aşamada Taliban'ın yönetim kadrosunun, cephedeki askerlerin ve mekanize birliklerin hedef alınacağını ortaya çıkardı. AC-130'ların kullanılması Taliban'ın uçaksavarlarının ortadan kaldırıldığını ve kara harekatının önünde engel kalmadığını gösteriyor. ABD harekatı karşısında dağılmaya başlayan Taliban'ın Dışişleri Bakanı Ahmed Mütevekkil'in Afganistan'dan kaçarak Birleşik Arap Emirlikleri'ne sığındığı iddia edildi. New York Times gazetesinin haberine göre Mütevekkil, Pakistan'a geçerek Devlet Başkanı Pervez Müşerref ve Amerikan heyetiyle görüştü. Daha sonra Birleşik Arap Emirlikleri'ne gitti.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır