|
|
 |
| |
|
Bezdiren aşk!
Ulusoy Holding'in ortaklarından Niyazi Ulusoy hakkında avukat Meral Çil'i tehdit ederek kaçırmaya çalıştığı gerekçesiyle dava açıldı. Ulusoy, suçlamaları reddediyor
İstanbul 6'ıncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde önceki gün görülen bir davada Ulusoy Holding'in ortaklarından 63 yaşındaki Niyazi Ulusoy, İstanbul Barosu avukatlarından 35 yaşındaki Meral Çil'e tehdit, hakaret, sarkıntılık ettiği ve çalışma hürriyetini kısıtladığı gerekçesiyle hakim önündeydi. Ulusoy'un 1.5 yıldan 5.5 yıla kadar hapis istemiyle mahkemelik olduğu davada Meral Çil, bir yıldır tehditler aldığını, bu yüzden düzeninin bozulduğunu ve hâlâ psikolojik tedavi gördüğünü söylüyordu.
3 YIL ÖNCE BAŞLADI
Avukat Çil, şikâyetçi olduğu Niyazi Ulusoy'un 1998'de hukuki bir konuda danışmak üzere bürosuna geldiğini, bir sonraki gelişinde ise kendisine evlenme teklif ettiğini anlatıyordu.
Ulusoy'un uzun süren ısrarına rağmen teklifi reddeden Çil, Eylül 2000'den itibaren tehditlerin arttığını anlattı. Meral Çil'in iddiasına göre Ulusoy, kendisini telefonla, telgrafla ve mektuplarla tehdit ediyordu. Üstelik ağza alınmayacak küfürler ediyor, kendisini kaçırmakla, avukatlık yaptırmamakla tehdit ediyordu.
TEHDİTLER KASETLERDE
Çil mahkemedeki ifadesinde şunları söylüyordu: "Kendisine herhangi bir umut vermedim. Evlenme teklifini reddedince bana, 'Pislik, küstah, rezil, kalleş, o... çocuğu, Allah belanı versin, sen, (yanında çalıştığım) 77 yaşındaki aile dostumuz İlhan Baykent'in metresisin, benim olacaksın, adamlarım seni kaçırmak için elimi şıklatmamı bekliyor, seni dağa kaldıracağım, kardeşim Yılmaz Ulusoy'la ilişkin var' gibi sözler söyledi.
Beni Adalet Bakanlığı'na şikâyet edip avukatlık yaptırmamakla tehdit edince bir süre ortağımla çalıştığım işyerinden ayrıldım. Çalışma hürriyetim kısıtlandı. Niyazi Ulusoy'un tehditleri kasetlerde kayıtlıdır."
ULUSOY'LAR DEVREDE
Çil'in ifadesine göre olayı duyan Saffet Ulusoy, kendisini arar ve görüşme talebinde bulunur. Nevzat Ulusoy'un da bulunduğu görüşmede Saffet Ulusoy, Çil'e elindeki kasetleri savcılığa vermemesini meseleyi halledeceklerini söyler. Ancak 15 gün sabreden Meral Çil, bir sonuç çıkmayıp tehditler devam edince çareyi savcılığa şikâyette bulur.
SUÇLAMALARI REDDETTİ
Niyazi Ulusoy ise hakkındaki suçlamaları reddediyor. Ulusoy, "Meral Çil ile arkadaşlığımız olmuştur. Ona karşı suç teşkil eden bir eylemde bulunmadım. Hiçbir zaman da evlenme teklif etmedim" diyor.
Hakimin kasetlerde kayıtlı sözleri ve Meral Çil'e gönderdiği mektupları hatırlatması üzerine Ulusoy, "Karşılıklı telefon görüşmeleri yaptık. O bana, ben ona karşılıklı sözler söyledik" dedi. Duruşmada dinlenen tanıklarsa birkaç yıl önce eşinden boşanan Niyazi Ulusoy'un 10-15 dakika aralıklarla günde onlarca kez Meral Çil'e telefon edip hakarette ve tehditte bulunduğunu doğruladı. Mahkeme, kasetlerin, çözümünün yapılmasına karar verip duruşmayı erteledi.
AVUKAT KONUŞMUYOR
Çil ise, hakkındaki soruşturma İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Ulusoy tehditlerine devam ederse kendisinin de dava açmaya devam edeceğini söylüyor. Konuyla ilgili fazla konuşmak istemeyen avukat Meral Çil, sadece şunları söylemekle yetiniyor: "Hiçkimsenin soyadından, parasından aldığı güçle bir hukuk devletinde suç işlemesine göz yumulmayacağına inanıyorum."
Türkan HİÇYILMAZ
|
|
 |
|