kapat
10.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Demirel: "Türkiye karamsar düşüncelerin antitezidir"
ABD'ye yapılan saldırıların etkilerini değerlendiren 9. Cumhunbaşkanı Süleyman Demirel, "Nüfusunun büyük çoğunluğu Müslüman olmasının yanısıra laik ve demokratik bir ülke olan Türkiye, geleceğe ilişkin karamsar düşüncelerin antitezidir" diye konuştu.

Durmuş: "Türkiye insani yardımda bulunacak"
Sağlık Bakanı Osman Durmuş, Türkiye Cumhuriyeti'nin, dünyadaki mazlum insanlara yönelik fiillerde, insani yardımda bulunduğunu hatırlatarak Türkiye'nin, Afganistan'a da insani yardım yapacağını söyledi. Durmuş, proje dahilinde bir uygulama bulunmadığını bildirdi.

200 milyar lira zarara neden olan belediye müdürüne 3 milyon ceza
Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkan Yardımcısı Mehmet Pamuksuz'a, Çayyolu'ndaki Türkkonut'a ait inşaatı, "sahte dilekçeyle durdurduğu" gerekçesiyle 12 ay hapis cezası verdi. Ancak belediyeyi 200 milyar lira zarara uğratan Pamuksuz'a verilen ceza, 3 milyon TL "ağır" para cezasına çevrildi.

Çiller, yetki talebine desteği bilgi alma şartına bağladı
DYP lideri Tansu Çiller, yetki talebi gündeme geldiğinde çekince koymayacaklarını açıklamalarına karşın, hükümetin kendilerine bilgi vermemesine tepki gösterdi. Çiller, dün basın toplantısı yaptı ve "Tavrımızın çerçevesi, bize verilecek bilgilerle çizilecek" dedi.

Saadet ve AK Partisi yetki talebine 'ret' verecek
SP lideri Recai Kutan, dün derhal durdurulması çağrısı yaparken, Afganistan'a asker gönderme konusunda AK Parti lideri Tayyip Erdoğan'ı da net bir tavır koymamakla suçladı. Erdoğan kendi partisinde de aynı yöndeki tepkiler üzerine parti yönetimini toplayıp yetki talebine "ret" verme kararı aldı.

Başbakanlık'ta kendisini yakmak isteyen işsiz vatandaş gözaltında
Başbakanlık Merkez Binası'na gitmek isteyen Bekir Çetin (37), Vekaletler Caddesi'nde elinde gazyağı dolu şişeyle görülünce polisler tarafından durduruldu. Gazyağını üzerine döken Çetin, "2 çocuğum var, 14 aydır işsizim" diye bağırmaya başladı. Polis, Çetin'i bir anlık dalgınlığından yararlanıp kendini yakmasına fırsat vermeden gözaltına aldı.

Bahçeli: Afganlar'ı anlıyoruz, ABD'yi de anlayışla karşılıyoruz
MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin Meclis Grubu'nda Afganistan operasyonuyla ilgili değerlendirmeler yaptı. Bahçeli, "Türkiye, dost ve kardeş Pakistan ile masum Afganistan halkının kritik durumunu anlamakta ve her türlü insani desteği vermektedir. Aynı şekilde, ABD'nin terörist saldırı sonrasında yaptığı mücadeleyi de anlayışla karşılamaktadır" dedi.

Zirvede konuşulan ankete göre, halk Afganistan operasyonuna karşı
ANAR'ın İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Samsun, Diyarbakır ve Erzurum'da yaptığı anket, halkın savaşa katılmayı istemediğini ortaya koydu. Ankete katılanların yüzde 66.7'si ABD harekatını, yüzde 64.5'i Türkiye'deki üslerin açılmasını, yüzde 86.1'i de Türk askeri gönderilmesini yanlış buluyor.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır