kapat
10.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Vekile kıyak maaşa veto


Cumhurbaşkanı Sezer'in veto sinyali üzerine Başbakan Ecevit, yeni Anayasa teklifi ile "kıyak maaş" maddesinin değiştirileceğini açıkladı
Anayasa değişiklik paketinde, kendi maaşlarını Genelkurmay Başkanı'nın maaşına endeksleyerek 800 milyon lira zam öngören milletvekilleri, "veto sinyali" üzerine geri adım attı.

Kıyak maaşla ilgili gelişmeler önceki gece Meclis Başkanı Ömer İzgi'nin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile yaptığı görüşme ile başladı. Sezer, "Kıyak maaş ve emeklilik" maddesinin de eklenerek halktan büyük tepki gören Anayasa değişiklik paketini titiz bir biçimde incelediğini bildirdi. Sezer'in "Referandum ya da veto durumu ne getirir ne götürür, değerlendiriyorum" dediği öğrenildi.

İzgi de aynı görüşte olduğu söyledi ve Anayasa'da yeni bir değişiklik yapılması ya da çıkarılacak bir kanunla zamın ilk genel seçimlerden sonra oluşacak parlamentoyla yürürlüğe girmesini önerdi.

Bu durumda Sezer'in de önce 35 maddelik değişiklik paketini onaylaması, ardından da TBMM'de hemen yapılacak değişiklik ile kıyak maaş ve emeklilik maddesinin yeni şeklini onaylaması gündeme geldi. TBMM, Sezer'in 15 günlük inceleme süresinin dolacağı 18 Ekim'e kadar Meclis yeni paketi sonuçlandıracak.

ECEVİT DE HAK VERDİ
İzgi, Sezer ile yaptığı görüşmede edindiği izlenimleri dün Başbakan Bülent Ecevit'e iletti. "Kamuoyundan gelen tepkilerin yerinde olduğunu Sayın TBMM Başkanı ile paylaşıyoruz" diyen Ecevit de görüşme sonrası bu konuda yeni Anayasa düzenlemesi yapılacağını açıkladı.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır