kapat
10.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Biz de destek istedik


Türkiye, ABD'nin terörle mücadele için başlattığı mücadeleye destek verirken, mücadeledeki çifte standardın önlenmesi için girişimde bulundu.
11 Eylül'deki saldırı nedeniyle El Kaide örgütüne karşı savaşı destekleyen Avrupa ülkelerinin Türkiye'de terör eylemleri yapan iki terör örgütüne verdiği desteği kesmesi için ABD'den yardım istendi. Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Uğur Ziyal, ABD Büyükelçili Pearson aracılığıyla terör örgütleri arasında ayrım yapılmaması, El-Kaide ile PKK ve DHKP-C ile başta Kaplancılar olmak üzere İslamcı terör örgütlerinin aynı statüde görülmesi gerektiğini söyledi.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Robert Pearson Afganistan'a yönelik harekatın üçüncü gününde yine Dışişleri Bakanlığı'ndaydı. Pearson Dışişleri Müsteşarı Uğur Ziyal ile görüştü. Görüşme Ziyal'ın isteği ile gerçekleşti.

TERÖR HER YERDE AYNI
15 dakika süren görüşmede Ziyal'ın terörizmle mücadele konusunda ABD'den bazı taleplerde bulunduğu öğrenildi. Buna göre Ankara, Washington yönetimine "Terörist gruplar arasında ayrım yapılmasın" uyarısında bulunurken, "Terörizmle mücadelede El-Kaide neyse PKK ve DHKP-C ile AFİS'e de aynı şekilde tepki gösterilmeli" dedi.

Sibel YEŞİLMEN

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır