kapat
10.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

ABD komutan istedi


İsteği olumlu bulan Türkiye, Kuzey Irak ve PKK operasyonlarına katılmış bir Türk generali ile silah uzmanları ve irtibat subayları gönderecek
ABD, Afganistan'a yönelik olarak başlattığı harekatın komuta merkezinde görev yapmak üzere bir Türk general istedi. ABD, generalin başkanlığında irtibat subayları, biyolojik ve kimyasal silah uzmanları ile özel nitelikli komandoların da yer aldığı bir heyet talep etti. Hükümetin TBMM'ye bugün sevkedeceği tezkere ile alacağı yetki çerçevesinde, operasyon timlerinden önce bir Türk generali başkanlığında bir subay heyeti göndermesi bekleniyor.

PEARSON İLETTİ
ABD'nin isteği önceki gün Ankara Büyükelçisi Robert Pearson kanalıyla Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Uğur Ziyal'a iletildi. Türkiye'nin sıcak karşıladığı talep önceki gün Bakanlar Kurulu'nun toplantısında Dışişleri Bakanı İsmail Cem tarafından açıklandı. Cem, asker gönderme yetkisine ilişkin tezkere görüşülürken ABD'nin komuta merkezinde görev yapacak Türk general istediğini söyledi. Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel ise talebe olumlu yanıt verilmesi yönünde görüş bildirdi.

PKK DENEYİMİ
Koalİsyon lideri, dün tezkerenin son şekliyle birlikte ABD'nin talebini de değerlendirdi. TBMM'nin yetki vermesine bağlı olarak bir Türk generali başkanlığındaki subay heyetinin önümüzdeki hafta ABD'ye gitmesi bekleniyor. Genelkurmay'ın, ABD'ye, Güneydoğu ve K. Irak'taki PKK operasyonlarını yönetmiş, teröristlere karşı mücadelede deneyim sahibi bir general ile yine aynı konuda deneyimli subayları seçeceği belirtiliyor. Generalin bir süre ABD'de görev yaptıktan sonra Afganistan'a geçebileceği bildiriliyor.

MAK timlerine hazır olun emri
Genelkurmay Başkanlığı, Muharebe Arama Kurtarma (MAK) Timleri'ne '24 saat hazır olun' emri verdi. Talimatın ABD'nin olası bir asker talebine karşılık hazırlıklı olmak için verildiği belirtildi.

ABD'nin istediği şartlarda görev yapma kabiliyeti bulunan dört MAK timi, 12-13'er kişiden oluşuyor. Özel eğitilmiş toplam 50 TSK mensubundan oluşan grubun tecrübelerinden, Afganistan'da Taliban'a karşı kara harekatı başlatan Kuzey İttifakı güçlerinin komutası ve eğitiminde de yararlanılması planlanıyor. Bu arada Kuzey Irak'ta olası bir askeri harekatta da MAK timinin tecrübelerinden ve yeteneklerinden faydalanılması planlanıyor.

NEVİN BİLGİN

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır