kapat
10.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

İki kere yıkıldılar


Zeytinburnu Milli Eğitim Müdürlüğü, depremde hasar görüp yeniden yapılan ek bloğu hizmet binasına dönüştürüp öğrencileri 80 kişilik sınıflara mahkum etti...
17Ağustos depreminde ek binaları kullanılamayacak hale gelen Dr. Reşit Galip İlköğretim Okulu öğrencilerine, felaket sonrası ikinci şoku Zeytinburnu Milli Eğitim Müdürlüğü yaşattı.. Bayındırlık Bakanlığı'nca yeniden inşa edilen ek bloğun eğitim yerine hizmet binası ve arşiv için tahsis edilmesi yüzünden 80'er kişilik sınıflarda ders görmek zorunda kalan öğrenciler büyük sıkıntı yaşıyor. Dersliklerin yetersizliği nedeniyle bir sırada 4'erli oturan öğrenciler, ek binalarının yeniden eğitime tahsis edilmesini bekliyor.

Şok oldular
Sınıflardaki yoğunluk nedeniyle çocuklarının fiziksel ve psikolojik sıkıntı yaşadığını belirten veliler, "Bloğun yıkılıp yeniden yapılmasını sevinçle karşılamıştık. Çocuklarımızın daha güvenli bir binada eğitim göreceğini sanmıştık. Ancak ek bloğun hizmet binası ve arşiv yapıldığını görünce şaşkınlık yaşadık" diyor. Ruhsatında okul olarak gözüken yapının hizmet binasına dönüştürülmesini skandal olarak niteleyen veliler, "Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey bu rezalete izin vermemeli" çağrısı yapıyor.

Veliler haykırıyor: "Okulu geri verin"

Birsen Kikiroğlu: Günah
Çocuklarımızın çağdaş koşullarda eğitim görebilmesi için ek binanın öğrenime açılması lazım. Milli Eğitim Müdürlüğü'nun bu kadar büyük binaya ihtiyacı yok. Çocuklara yazık.

Sevgi Kurt: Acısınlar
Zeytinburnu Milli Eğitim Müdürlüğü'nün galiba sınıflardaki aşırı yoğunluktan haberi yok. Çocuklarımız tıklım tıkış oturuyor. Bu rezalete bir an önce son verilmesini istiyoruz.

Bahar Karakoç: Yazık
Yapılanın adı tek kelimeyle vicdansızlık. 40 kişi için 1700 öğrenciye çile çektiriliyor. Yazık, günah. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kararından geri adım atmasını bekliyoruz.

Hülya Ölmez: Rezalet
Milli Eğitim Müdürlüğü öncelikle çocukları düşünmesi gerekirken, kendisini daha büyük bir binaya taşıma kararı aldı. Böyle uygulama nerede görülmüş. Tek kelimeyle rezalet.

Şenol BAŞTAKAR

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır