kapat
10.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Gülay Aslıtürk de eşinden ayrıldı
Şişli Belediye Başkanı olduğu dönemdeki yolsuzluk iddiaları nedeniyle kırmızı bültenle aranan Gülay Aslıtürk, eşi Orhan Aslıtürk'ten boşandı. Şişli Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davaya tarafların avukatları katıldı. Aslıtürk, nafaka ve tazminat talebinde bulunmadı. Çiftin 3 yaşındaki oğlu Orhan Gazi'nin velayeti anneye verildi. Gülay Aslıtürk, dava dilekçesinde "Aramızda hiçbir duygusal bağ kalmamıştır. Özellikle her seferinde kavgayla sonuçlanan tartışmaları, evliliğin devamında bir fayda kalmadığını göstermektedir" demişti.

Gelinlikler neden beyaz renktedir?
Beyaz renk mutluluk ve masumiyetin simgesidir. Beyaz gelinlik adetinin yaygınlaşması 16'ncı yüzyılda olmuştur. O dönemde kraliyet ailesi gelinleri gümüşi renkte gelinlik giyerdi. Fakat Kraliçe Viktorya bunu reddetti ve beyaz gelinlik giydi. Daha sonrada bu gelenek devam etti.

Atlara neden sol taraftan binilir?
Birçok alışkanlıkta olduğu gibi bunun da sebebi, insanların çoğunun sağ ellerini kullanıyor olmalarıdır. Asırlar önce daha çok sağ ellerini kullanan insanlar, kılıçlarını kolay çekebilmeleri için sol taraflarında taşıyorlardı ve bu nedenle ata sol taraftan binmek işlerini kolaylaştırıyordu.

Marmara'da jaws dehşeti
Marmara Denizi'ne açılan Bandırmalı balıkçıların ağlarına, görenleri dehşete düşüren büyüklükte bir köpek balığı takıldı. 5 metre boyundaki ve 1 ton ağırlığındaki dev balık, çırpınırken bütün ağları parçaladı. Çakır Balıkçılık önünde sergilenmeye başlanan dev balığı görmek için vatandaşlar akın etti. Köpek balığının 80 santim çapındaki dev ağzından yuttuğu çok sayıda küçük balığın da çıktığı görüldü. Yunanistan'a ihraç edileceği öğrenilen köpek balığının, Marmara'ya açık denizlerden geldiği sanılıyor.

Kütahya'da 1 milyar lira rüşvet alan hakime suçüstü yapıldı
Kütahya'da Domaniç Asliye Ceza Mahkemesi'nce 2.5 yıl hapis cezasına çarptırılan Murat Acar, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na hakim İsa Enli'nin davanın temyizi için rüşvet istediğini bildirdi. Acar, buluştuğu hakime 1 milyar verdi. Polis, hakimi üzerinde seri numarası alınmış paralarla yakaladı. Savcı tarafından ifadesi alınan hakim, yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Ataköy'de işadamına infaz
Araba kiralama şirketi sahibi Niyazi Akman, dün sabah 06.30 sıralarında otomobilinin içinde esrarengiz bir cinayete kurban gitti. Ataköy 9. Kısım Turkuaz Sitesi'nin önünde iki kişinin silahla kaçtığını gören vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis, 45 yaşındaki Niyazi Akman'ı otomobilinin ön koltuğunda kafasından tek kurşunla vurulmuş olarak buldu. Bahçelievler'de araba kiralama şirketi bulunan Akman'ın cesedi Adli Tıp Morgu'na kaldırıldı.

Mutlu BOZDAĞ

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır