kapat
10.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Savaş petrol fiyatlarını artırdı
OPEC, ham petrol fiyatlarındaki düşüşün Afganistan'a yönelik harekatla birlikte durduğunu ve fiyatların varil başına yüzde 2.1 artışla 22.10 dolara çıktığını bildirdi. OPEC Genel Sekreteri Ali Rodriguez, savaşla birlikte dünya piyasalarında ham petrol fiyatının yüzde 2.1 gibi ufak bir artış göstermesinin sevindirici olduğunu belirterek, "Bu ortamda üretimi kısmak gibi önlemler yerine harekatın piyasayı nasıl etkileceğini izlemek lazım" dedi. OPEC'e yakın kaynaklar OPEC'in günlük 1 milyon varillik ham petrol arzını 700 bin varile indirmeyi planladığını belirtiyor.

Konsan, ABD'ye ihracata başladı
Konsan şirketi, softHarç markasıyla geliştirdiği teknolojik inşaat kimyasallarını ve üretilen kuru harç formüllerini ABD'deki mağazalar zinciri The Tile Shop'a ihraç etmeye başladı. Ar-ge çalışmalarına büyük önem veren şirket, başlangıçta yalnızca The Tile Shop'a, daha sonra da ABD'deki satış temsilcileri aracılığıyla diğer büyük yapı market zincirlerine satış yapmayı hedefliyor. Konsan Genel Müdürü Osman Arman, "Tile Shop'un istekleri doğrultusunda çeşitli özelliklere sahip kuru harçlarda daha iyi rekabet edebilmeleri için kalite ve fiyatta iyileştirme yaptık. Şimdi de ABD'ye ihracata başladık" dedi.

Merrill Lynch'ten enflasyon uyarısı
İngiliz yatırım bankası Merrill Lynch, 11 Eylül'de ABD'ye yapılan terörist saldırılardan Türkiye'nin çok fazla etkilendiğini bildirdi. Bankanın önceki gün yayınladığı raporda, saldırılar sonrasında turizm ve ihracatın olumsuz etkileneceği belirtildi. Raporda uluslararası piyasalarda risk alma isteğinin azalmasının, Hazine'nin borçlanma imkânlarını daraltacağı kaydedildi. Eylül enflasyonunda yaşanan hayal kırıklığının, faiz oranlarının yüksek seyretmesine neden olduğu belirtilen raporda, Türk Lirası'nın bu hızda değer kaybetmeye devam etmesinin hiper-enflasyon riskini getireceği vurgulandı.

Credit Suisse'te 2 bin kişi işsiz kalıyor
İsviçre'nin en büyük bankasını içinde bulunduran Credit Suisse Group yılın üçüncü çeyreğinde yaklaşık 187 milyor dolar zarar açıkladı. Credit Suisse tarafından yapılan açıklamada, faaliyetlerde de olumsuz piyasa gelişmeleri nedeniyle ancak zararın önlenebildiği belirtildi. Açıklamada Credit Suisse First Boston yatırım bankasının 2002 sonuna kadar 1 milyar dolar tasarruf etmek için 2 bin çalışanını işten çıkaracağı yer aldı.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır