kapat
10.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Dünyanın en zengini temyizde de kaybetti


Dünyanın en büyük bilgisayar yazılım şirketi Microsoft, hakkında verilen tekelcilik kararına karşı Yüksek Mahkeme'de açtığı temyiz davasını da kaybetti.
ABD Yüksek Mahkemesi, şirketin tekelciliği yasaklayan ABD kanunlarını ihlal ettiğine ilişkin verilen mahkeme kararının geçersiz kılınması için yaptığı başvuruyu reddederken, red kararı için bir gerekçe açıklamadı.

Microsoft, geçen yıl hakkında sektördeki gücünü tekelcilik uygulamak için kullandığına karar veren Thomas Penfield Jackson'ın dava hakkında basına bilgi vererek usulsüzlük yaptığı iddiasıyla temyize gitmişti. Yüksek Mahkeme'nin bu kararıyla Microsoft'un yasa ihlalinden cezalandırılmasının önü açılmış oldu.

Alt mahkeme Microsoft'un tekelcilik yaparak yasayı ihlal ettiğine karar vermiş, ancak cezayı belirlememişti. Ceza için yeni bir mahkeme kararı gerekirken, Microsoft ile Adalet Bakanlığı arasında karar öncesi bir uzlaşmaya varmak için müzakereler sürüyor. Microsoft'un patronu ve dünyanın en zengin adamı Bill Gates'in şimdi nasıl bir strateji izleyeceği ise ABD'de merak konusu.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır