kapat
10.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Blair, Tantan'ın kitabını okuyor
Afganistan'a düzenlenen askeri operasyonun Amerika ile birlikte en önemli aktörü olan İngiltere'nin Başbakanı Tony Blair adeta Taliban'la yatıp Taliban'la kalkıyor. Her fırsatta Ladin'i ve El Kaide örgütünü cezalandıracaklarını söyleyen Blair ender boş zamanlarında da Taliban yönetimi ile ilgili son kitapları okuyor. Blair'in başucundan ayırmadığı kitap ise Pakistanlı gazeteci Ahmed Raşid'in "Taliban" isimli kitabı. Afganistan'ı iyi bilen uzmanlar-dan biri olan Raşid'in ikinci baskısı yapılan kitap "Orta Asya'da İslam ve Petrol" alt başlığını taşıyor. Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın geçen yıl elinden düşürmediği kitap 1996'da iktidara gelen Taliban rejiminin nasıl doğduğunu, kimler tarafından destek gördüğünü anlatıyor.

Havada sorgu facia olacaktı
Lufthansa Havayolları'na ait bir uçak, Pazar akşamı Pakistan üzerinde uçarken az kalsın Amerikan savaş uçaklarıyla çarpışıyordu. Lufthansa sözcüsü Thomas Jachnow'un açıklamasına göre, 308 yolcusuyla Bangkok'tan Frankfurt'a gitmek üzere havalanan uçak Pakistan'ın güneyinde 10 bin metre irtifada uluslararası hava koridorunda uçarken, iki Amerikan jeti tarafından sıkıştırıldı ve çarpışmamak için birkaç yüz metre irtifa kazandı. Bu sırada jetler uçakla temasa geçti. İçindekilerin terörist olmadıkları anlaşıldıktan sonra uçak yoluna devam etti. Lufthansa sözcüsü, "Şanssızlığımız, jetlerle 7 Ekim'de karşılaşmak oldu" dedi.

Chelsea jetle Barbara halkla
ABD'de uçak korkusu sürerken Başkan Bush'un kızı Barbara, saldırıdan birkaç gün sonra normal bir yolcu uçağıyla seyahat ederek halka 'korkmayın' mesajı verdi. Chicago Sun-Times gazetesine göre Barbara, 4 Gizli Servis ajanının eşliğinde Connecticut'tan Teksas'a yolcu uçağıyla gitti. Ama eski Başkan Bill Clinton'ın kızı Chelsea, babasının tüm telkinlerine rağmen üniversite eğitimi için İngiltere'ye giderken zengin bir işadamına ait özel jeti kullandı.

Şüoheli paketi robot yok etti
Afganistan'a yönelik harekât sonrasında üst düzey güvenlik önlemlerinin alındığı İncirlik Üssü'nde dün bomba imha tatbikatı yapıldı. İncirlik Beldesi'ndeki üs girişine bırakılan bir paket, 1980 yılından bu yana üste bulunan bomba imha robotu tarafından imha edildi. Görevliler tarafından programlanan robot, bomba görünümü verilmiş paketi alarak özel mekana götürdü. Paket burada imha edildi. Üs yetkilileri, sahipsiz ve şüpheli paketlerle ilgili hassas bir incelemede bulunulduğunu ve rutin bir şekilde kontrollerin sürdürüldüğünü bildirdiler.

Cheney bilinmeyen bir yerde
Beyaz Saray, ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney'in, güvenlik önlemi olarak operasyonların üçüncü gününde de açıklanmayan bir yerde bulunduğunu bildirdi. Beyaz Saray sözcüsü Ari Fleischer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cheney'in planlama ve strateji toplantılarına ''doğrudan katıldığını'' belirterek, ''O, bilinmeyen bir yerden kendisine ulaşılabilecek modern teknolojiye sahip'' dedi. Fleischer, kalp rahatsızlığı olduğu bilinen 60 yaşındaki Cheney'in sağlığı ile ilgili soru üzerine ise ''Sağlığı iyi'' dedi.

Fransız gazeteciyi burka kurtarmadı
Afgan İslam Ajansı (AIP), Afganistan'da Taliban kadınının giydiği yüzü de kapatan çarşafla (burka) yakalanan Fransız Michel Peyrard'ın gazeteci olduğunu duyurdu. Fransa'da yayımlanan haftalık Paris Match dergisi için çalıştığı belirtilen Peyrard, dün sabah saatlerinde Celalabad kentinde Taliban askerlerince yakalanmıştı.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır