kapat
10.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Şarbon paniği


Florida'da iki kişi şarbon hastalığına yakalandı. Cincinnati'de bir binaya şarbonlu mektup gönderildi. Irak şüpheliler listesinde
Amerika, terör paranoyasından sonra şimdi de şarbon (anthrax) paniği yaşıyor. 72 saat içinde 1 kişinin şarbondan ölmesi, 1 kişinin de hastaneye kaldırılması üzerine halkta biyolojik saldırı korkusu başladı. Amerikalılar, şarbonla ilgili ilk haberi geçtiğimiz Cuma günü aldı. Florida The Sun gazetesinin fotoğraf editörü Bob Stevens, klavyesinin üzerinde bulunan şarbon mikrobu yüzünden hayatını kaybetti. FBI önce "Biyolojik saldırı değil" dedi. Ancak aynı binada çalışan Ernesto Blanco da aynı hastalıktan hastaneye kaldırılınca, FBI iddiayı ciddiye almaya başladı. Gazetenin "Gelen mektupları inceleme" bölümünde çalışan Blanco'nun mikrobu bir mektuptan kaptığı belirtiliyor. Newsweek dergisine göre mektup Florida Atlantic Üniversitesi'nde eğitim gören Ortadoğulu bir öğrenci tarafından gönderildi.

MEKTUBU AÇANI PLASTİĞE SARDILAR!
İddiaya göre, öğrenci mikrobu gönderdikten sonra Florida The Sun gazetesinin bulunduğu American Media merkezinin içindeki diğer gazete ve dergilerin yöneticilerine "Size bir hediye gönderdim" diye bir e-mail yolladı. Florida'da bulunan şarbonun Irak'ın geliştirdiği ve penisiline dayanıksız türden olduğunun belirlenmesi üzerine Irak da şüpheliler arasına girdi. ABD, Florida'daki olayların şokuyla sarsılırken, dün akşam bir haber de Ohio eyaletine bağlı Cincinnati kentinden geldi. Vergi dairesine gönderilen bir mektupta şüpheli yapışkan bir maddeye rastlanıldı. FBI, binadaki 3 bin 500 kişiyi karantinaya aldı. Mektubu açan kadın, elbiseleri çıkartılarak 2 kat plastik bir maddeyle sarıldı ve hastaneye kaldırıldı. Şüpheli maddenin şarbon olduğu öne sürüldü.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır