kapat
10.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Savaş 15 yıl sürebilir


Alman Stern dergisine konuşan Ürdün Kralı Abdullah "ABD, terör kamplarını vurduktan sonra Afganistan'dan çekilecek. Bu operasyon, terörizme karşı başlatılan savaşın parçası. Savaş 15 yıl sürebilir" dedi
Amerika'nın teröre karşı başlattığı savaşın ne kadar süreceğiyle ilgili tahmini ilk olarak Ürdün Kralı Abdullah yaptı: 15 yıl sürebilir... Stern'e konuşan Kral, Afganistan'daki askeri harekatın terörizme karşı başlatılan küresel savaşın bir parçası olduğunu, ABD'nin müttefikleriyle birlikte sadece terörist hedefleri vurarak, Afganistan'dan çekileceğini dile getirdi.

LADİN, ABD'Yİ KIŞKIRTMAK İSTEDİ
Yeni savaşın 15 yıl sürebileceğine dikkat çeken Abdullah, Ladin'in örgütüyle ilgili "El Kaide daha kötü sonuçlara varabilecek saldırı planları hazırladı. Ladin, kültürlerin ve toplumların savaşını istedi" diye konuştu.

ANKARA'YA GELİYOR
ABD'nin yine de ılımlı davrandığına dikkat çeken Kral, "ABD, Afgan halkının çilesini anladığı için sadece askeri değil, insani bir hareket de başlattı. Ladin, Amerikalılar'ı Müslümanlar'a ve Araplar'a karşı kışkırtmaya çalıştı" diye konuştu. Abdullah köktendinci akımlar konusunda da şöyle konuştu: Köktendincilik, öfke ve çaresizlikten kaynaklanıyor. Açfolan insanlar,fhaksızlıkfgördüklerifgerekçesiylefçabukföfkelenebilir... Kral, Cumartesi günü Ankara'ya günübirlik bir ziyarette bulunacak. Kral Abdullah ziyaretinde Cumhurbaşkanı Sezer, Başbakan Ecevit ve Dışişleri Bakanı Cem ile görüşecek.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır