kapat
10.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Sıra geldi komandolara


Pentagon artık Afganistan'da vurulacak yerin kalmadığını açıkladı. ABD basını da operasyonun ikinci aşaması olan kara harekâtı için hazırlıkların tamamlandığını yazdı
ABD'nin, 11 Eylül'de düzenlenen terörist saldırıların sorumlusu Usame bin Ladin'i iade etmediği için başlattığı Afganistan'a yönelik bombardıman sürerken, bir yandan da bir sonraki aşama için hazırlıklara başladı. Askeri kaynaklara göre, ilk aşama olan bombardıman 1-2 gün içinde sona erecek. Çünkü uçakların vurabilecekleri hedef kalmadı! Taliban'ın askeri hedeflerinin yüzde 85'i kullanılmaz hale geldi. Bombalanan bölgelerde bütün araç ve yaya trafiğinin durduğu belirtilirken, saldırılarda toplam 35 kişinin öldüğü iddia edildi. Associated Press ajansının Taliban yetkililerine dayandırdığı habere göre, ölenlerden 4'ü mayın temizleyen Birleşmiş Milletler görevlileri...

İNGİLTERE SAVUNMA BAKANI: HAFTA SONUNA KALMAZ
Havaalanlarının, uçaklarının ve uçaksavar bataryalarının bütünüyle imha edilmesiyle ilk aşamanın sonuna gelindi. Bu durum yetkili ağızlar tarafından da doğrulanıyor. İngiltere Savunma Bakanı Geoff Hoon, The Times gazetesine yaptığı açıklamada bombardımanın hafta sonuna kadar tamamlanmış olacağını söyledi. ABD televizyonuna konuşan Pentagon yetkilileri de 4'üncü gün bombardımana gerek duyulmayabileceğini söyledi. Saldırının ikinci aşamasında kara harekâtı başlayacak. Harekâta Kuzey İttifakı'nın yanı sıra Amerikan ve İngiliz komandoları da katılacak. Fransa, Kanada gibi ülkelerin de destek vermesi muhtemel. NATO Genel Sekreteri George Robertson da operasyona Kanada ve Avusturalya'nın yanı sıra başka ülkelerin katılacağını açıkladı.

KARA HAREKATI İÇİN BÖLGEYE SEVKİYAT BAŞLADI
Washington Post gazetesinin haberine göre, kara harekâtı için gereken birliklerin bölgeye sevkiyatına başlandı. Özbekistan'daki 1000 Amerikan askerine ek olarak 10'uncu Dağ Komando Tugayı'nın 1000 askeri de bölgeye ulaşacak. Bu birliklere ek olarak Bosna ve Kosova'daki Amerikan askerlerinin de bölgeye kaydırılacağı, onların yerini ise Avrupa ülkeleri tarafından doldurulacağı bildiriliyor. Gazeteye göre, 101'inci Hava İndirme Tugayı'na ve 160'ıncı Özel Harekat Birliği'ne de 16 Ekim'de yola çıkmaya hazır olmaları emri verildi.

NATO DONANMASI DOĞU AKDENİZ'DE KONUŞLANACAK
Ordudan sızan haberlere göre 101'inci Hava İndirme Tugayı'na ve 160'ıncı Özel Harekat Birliği komandoları Japonya'dan bölgeye hareket eden Kitty Hawk uçak gemisine konuşlandırılacak. Harekât merkezinin Pakistan'dan uzaklaştırılması amacıyla Kitty Hawk, komandolarla birlikte Arap Denizi'ne yol alacak. Komandolar helikopterlerle birlikte Pakistan'a ve burada yapılan yakıt ikmalinin ardından Afganistan içlerine taşınacak. Uzmanlar Kitty Hawk'ın Arap Denizi'nde konuşlanmasının Irak'a düzenlenecek muhtemel bir operasyona hazırlık anlamına gelebileceğini de belirtiyorlar. NATO'nun, ABD'nin isteği üzerine deniz gücünü Akdeniz'in doğusunda konuşlandırmaya başlaması da iddiaları kuvvetlendirdi. İttifak sözcüsü Brüksel'de yaptığı açıklamada, tatbikatta bulunan 9 gemiden oluşan daimi deniz gücünün, verilen emir üzerine Akdeniz'in doğusuna gittiğini belirtti.

KUZEY İTTİFAKI, BAGRAM HAVA ÜSSÜ İÇİN ÇARPIŞIYOR
Taliban'a son darbeyi vuracak olan komandolar merkez olarak Bagram Hava Üssü'nü kullanacak. Ardından devreye 'savaş teknisyenleri' girecek. Bu komandolar öncü birlik olarak Taliban hedeflerine saldırılar düzenleyecek. Öncü birliklerin açtığı yoldan da komandolar ve Kuzey İttifakı askerleri ilerleyerek Kabil'i ele geçirecek. Washington Times gazetesinin haberine göre, Amerikan komandoları Ladin'i en sona bırakacak. Önce Taliban'ın ve El Kaide örgütünün askeri gücü ortadan kaldırılacak. Çünkü Amerikan yönetimine göre Ladin'in yakalanması harekâtın nedenini ortadan kaldıracak ve müttefiklerden harekâtın devamına itirazlar başlayacak.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır