kapat
04.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Eyüp DYP'ye Aşıkmış!


18 yıllık ANAP'lı Eyüp Aşık, dün ani bir manevrayla DYP'ye katıldı. Çiller için "Defolsun ABD'ye gitsin" diyen Aşık'ın DYP rozetini yeni genel başkanı taktı
DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, ANAP'lı muhalifleri partisine çekerek, ezeli rakibi Mesut Yılmaz'ı "zayıf düşürme" operasyonunda ilk adımı attı. ANAP'tan istifa eden Trabzon Milletvekili Eyüp Aşık, dün DYP grup toplantısında gerçekleştirilen törenle parti değiştirdi. Ancak siyasi yaşamı boyunca pek çok olayda Çiller'e ağır hakaretlerde bulunan Aşık'ın DYP'ye gelişi, DYP'li milletvekillerinin tepkisine neden oldu. Tüm engelleme çabalarına karşın transferi önleyemeyen DYP'liler, Aşık'a "buz gibi" bir karşılama hazırladılar. Çok sayıda milletvekili Aşık'ın katılım törenini izlememek için toplantıya katılmamayı tercih ederken, salonda hazır bulunanlar da "ayağa kalkmayarak, alkışlamayarak" tepkilerini gösterdiler.

DYP'YE NELER DEMEDİ Kİ?
ANAP'tan istifa ederek DYP'ye geçen Eyüp Aşık, DYP ve Genel Başkanı Tansu Çiller ile ailesine son 5 yılda örtülü ödenek, mal varlığı, Tofaş, Tedaş soruşturmaları, Susurluk olayı ve siyasi olarak bir çok alanda birbirinden ağır sözler söylemişti. Aşık'ın, dün "hazır ol" vaziyetinde yakasına DYP rozetini taktırdığı Çiller ve ailesi ile yeni partisi hakkında söylediği ve arşivlerdeki yerini koruyan sözlerin bazıları şunlar:

* 9.1.1995 Defol: Çıkarları için bu hükümeti (Çiller hükümeti) kullananların Allah belasını versin. Başbakan ilerde kaçmayı düşündüğü yere, ABD'ye bir an önce defolup gitmelidir.

* 5 .9. 1995 Seçim öncesi: Çiller Meclis'in yüzde kaçının kaç yaşında olacağını hesaplamasın. Çünkü seçimlerden sonra oluşacak Meclis'te kendisi olmayacak.

* 7.2.1995 Malvarlığı soruşturması: Tansu Hanımı kurtarmaya çalışan kum torbaları daha ciddi yollara başvursunlar

* 4.2.1995 Malvarlığı: Çiller ailesinin ABD'deki mallarını satması kandırmacadır.

* 9.10.1995 Malvarlığı soruşturmaları: DYP'liler 5 üyeyle, konutta, Özer Çiller'in hazırladığı raporu komisyon raporu olarak diye kabul ettirmeye çalışıyorlar.

* 2.10.1998 Çakıcı olayı: Alaattin'in (Çakıcı) verdiği bilgilerin hiçbirini ne Çiller ailesi ne de DYP aleyhine kullanmadım. Mesut Bey de kullanmadı. Sebebi, bilginin kaynağını meşru kabul etmiyordum. Ama bu bilgilerin hepsini bize veriyordu. Yani 20 milyon dolar rüşvet istendiğini, o alım-satımları, başka adam vurmalar , bilmem neler... Bu Alaattin, Tansu Hanım'da benim anladığım kadarıyla ondan evvelki ilişkileri bana anlattıkları ile çok belli...

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır