kapat
04.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Yılmaz'ın ikna turu


ANAP Lideri Mesut Yılmaz, parti içi muhalif hareketi yıldırım bir operesyonla durdurdu. Yılmaz, huzursuz vekillerle art arda görüşmeler yaparak sorunları dinledi gönüllerini aldı
ANAP'taki muhalefet hareketi Mesut Yılmaz'ın markajıyla bölündü. Yılmaz, Murat Başesgioğlu, Yaşar Eryılmaz, Ali Doğan ve Mehmet Ali Bilici ile görüşmelerinde önemli mesajlar verdi. Yılmaz, diğer muhaliflerin arasından kendine yakın ve ülke sorunlarına "samimi duyarlılık sergiledikleri" gerekçesiyle bu dört milletvekilini diğerlerinden ayırarak, "Siz benim için önemlisiniz. Diğer arkadaşlar gündemde kalmak, bakan, genel başkan yardımcısı olmak istiyorlar. Birini bakan yapsaydım orada olur muydu? Siz liste başı oldunuz seçildiniz. Dördüncü parti olduk. Ben de isterdim, birinci parti olsaydık da inisiyatif bizde olsaydı. Hükümette yetkimiz kadar sorumluluk sahibiyiz. Benim de hatalarım oldu ama sorunları beraber konuşarak çözeceğiz. Savaş olursa ekonomik kriz biraz daha sürebilir ama ilerisi için iyimserim" dedi.

YAKIN MARKAJ
ANAP Lideri Yılmaz, muhalifler için başlattığı markaj harekatını dün de sürdürdü. Yılmaz'ın önceki gün akşam saatlerinde görüştüğü milletvekilleriyle dün de Genel Başkan Vekili Erkan Mumcu görüştü. Muhalefet hareket içindeki Yıldırım Akbulut, İlhan Aküzüm, Işın Çelebi, Veysel Atasoy, Ali Er, Yücel Seçkiner, Agah Oktay Güner gibi milletvekilleri ise görüşmelerini sürdürdüler.

AHMET ÖZAL KATILACAK MI?
Öte yandan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Malatya Bağımsız Milletvekili Ahmet Özal'ın ANAP'a geçeceği ileri sürülüyor. ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz ile görüşen Özal, dün de İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen ile görüştü. ANAP'lı milletvekillerince ANAP'a geçmesi için yoğun telkinler yapılan Özal, SABAH'ın ANAP'a geçip geçmeyeceğine ilişkin sorularına karşılık, görüşmelerinin sürdüğünü söylemekle yetindi. Kara da DYP yolcusu....

DYP'ye geçen Eyüp Aşık'tan sonra, yakın arkadaşı Giresun Milletvekili Burhan Kara da bu partiye geçiyor. Hafta sonunu seçim bölgesi Giresun'da geçirecek olan Kara, ANAP ve DYP'li seçmenlerle değerlendirme yapacak. Kara'nın önümüzdeki hafta DYP'ye geçmesi bekleniyor.

Nuri Sefa EREM

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır